HARI, JESI LI TO TI? Bivši član grupe One direction prošetao crvenim tepihom obučen KAO ŽENA (FOTO)

Nekada se znala razlika između muške i ženske mode, a danas...

printscreen

Kada se Hari Stajls konačno odvojio od grupe One Direction kako bi započeo solo karijeru, to je značilo da će vremenom pronaći i sopstveni stil.

Vrlo brzo izbacio je majice i leptir mašne u korist kreacija nekih od najpoznatijih modnih kuća na svetu poput Sen Lorena, Barberija i (mnogo) Gučija.

Nije da Hari i pre nije nosio ženstvena Gucci odela sa cvetnim dezenom, ali ono što je poneo sinoć na svečanom Met Gala balu koji je okupio poznate ličnosti šokiralo je mnoge.

Dvadesetpetogodišnji Hari Stajls pojavio se u kombinezonu za koji biste se zakleli da je ženski model dubokih pantalona i čipkane bluze. Kombinaciju je potpuno samouvereno upotpunio čizmama na štiklu i bisernom minđušom.

View this post on Instagram

What did you think about his outfit? 🤔 #HarryStyles #Gucci #TheMetGala #TheMetGala2019

A post shared by Harry Styles fan! 🙋🏼‍♀️ (@love.harrystylesx) on

Mnogi će prokomentarisati da je gotovo sigurno homoseksualne orijentacije, ali možda će vas šokirati činjenica da je Hari Stajls običan primer visoke mode i njenih trendova u muškom svetu!

Naime, odeća koja je obično targetirala žene postala je popularna i kod muškaraca u poslednjih nekoliko godina – haljine, ženske torbe, pastelne boje, cvetni dezen samo su neke od karakteristika muške mode u 2019. godini.

Iako oni koji podržavaju novi trend smatraju da je ovo prilika da muškarci promene način na koji ih svet vidi kritičari pak, navode da je odeća za muškarce upravo ta linija koja treba da napravi razliku između dva pola.

Na primer, do četrdesetih godina pink boja se smatrala bojom za dečake i najviše se povezivala sa muškarcima. Kada su devojčice preuzele ovu boju, mnogi reperi su je početkom dvehiljaditih samouvereno nosili s namerom da je ponovo preuzmu, a danas ona pripada svima podjednako. Tako, na Nedelji mode u Parizu jedna čitava revija bila je posvećena pink kombinezonima za muškarce.

Vrlo je jasno da će svaki trend naći svoje kupce, ali pitanje je zašto muški kreatori uopšte stvaraju odeću za muškarce koja je inspirisana ženama?

Bloger Roosh V okrivio je feminizam, odnosno žene. Kako kaže, zahvaljujući feminizmu muškarci više nemaju prostor u kom žene nisu prisutne.

Žene su na vodećim pozicijama u obrazovnim ustanovama i u radnom okruženju. Prisutne su svuda čak i na fudbalskom terenu. Ne samo što muškarci nemaju više gde da budu muškarci, a da ne uvrede suprotni pol već su počeli da imitiraju ženske manire i ideje dok u isto vreme žene imitiraju muške. Tako nešto duboko oštećuje evoluciju muškaraca i stvara generaciju feminizarinih muškaraca zbunjenih oko sopstvenog identiteta i muškosti – objasnio je.