HBO OPET MATIRAN: Poslednja epizoda je u RUKAMA HAKERA, traže milione za NJEN OTKUP! (VIDEO)

Igra prestola
print screen/youtube.com/GameofThrones

Planetarno popularn serija "Igra prestola" ulazi u finale sedme sezone, a istu je pratio niz hakerskih napada zbog kojih su fanovi mogli da pogledaju epizode pre premijere na kanalu HBO.

 

Nakon krađe 1,5 terabajta informacija sa HBO servera, preuzimanja njihovih društvenih mreža, pretnje objavom brojeva telefona kompletne glumačke postave “Igre prestola”, stiže još jedna pretnja!

Hakeri zahtevaju da im HBO plati, inače će objaviti poslednju epizodu “Igre prestola”, koja bi u svetu trebalo da bude emitovana tek 27. avgusta, odnosno kod nas, 28. avgusta!

HBO je za sada odbio da pregovara sa hakerima, nakon inicijalne ponude od “tričavih” 250.000 dolara kojom bi kupili još vremena. Hakeri, inače, zahtevaju 6,5 miliona dolara u kriptovaluti BitCoin, pa su odbili mnogo manju ponudu i objavili još ukradenih informacija.

Paralelno sa hakerskim napadom, HBO se suočio i sa “curenjem” epizoda, uzrokovanih greškom partnerskih kompanija. Najpre su Indijci  greškom objavili četvrtu epizodu, a Španci šestu.

Evo šta očekuje fanove ove serije u poslednjoj epizodi sedme sezone