HIT ILI TOTALNI PROMAŠAJ? Dizajner kreirao maske za ljubitelje visoke mode

Očekuje se da će se režim "maskiranja" nastaviti barem do kraja leta, što znači da je ovaj zaštitni dodatak sada naša stvarnost.

Pixabay.com

Dizajneri su u toku i prate trendove modernog vremena. Dakle, modna kuća Žan Pol Gotje predstavila je svoje verzije zaštitnih maski. Nova kapsula kolekcija kreirana je za projekat “Mask” francuskog magazina Gala.

Gotje je fotografije maski objavio na stranici brenda na Instagramu. Francuz je predložio da se svakodnevni dodatak pretvori u predmet visoke mode. Kreativni tim njegove modne kuće odlučio je da kreira maske u stilu kolekcija dizajnera – od klasične mornarske maske sa štampanim znakom brenda i bajkerskih jakni do modela sa nakitom, perjem i čipkom.

View this post on Instagram

THE MASK @carreyparis pour @galafr – À découvrir en kiosque. Photo : @thomaslavellephotography Modèle : @justinenikolaiev Production et Direction mode : @gregorycrognier

A post shared by Gala (@galafr) on

S obzirom na ograničenu ponudu maski i njihovu malu paletu modela, mnogi modni brendovi videli su za sebe priliku da prošire svoje poslovanje na potpuno nove, ali neophodne granice.

Ukupno je 48 dizajnera i umjetnika učestvovalo u inicijativi. Među njima su modne kuće Đuzepe Zanoti i Aleksis Mabil, kuća nakita Bušeron, brend parfema Lolita Lempika, model i ikona stila Ines de la Fresanž.

View this post on Instagram

‘THE MASK’ interpreted by #JeanPaulGaultier’s Haute Couture studio team as a daily-use piece of art, for @galafr.

A post shared by Jean Paul Gaultier (@jpgaultierofficial) on