Hju Lori: Od Ginisove knjige rekorda do Beograda

Čuveni britanski glumac i muzičar Hju Lori, poznatiji kao dr Haus 'lečiće' nas svojim bluz melodijama 14. jula u Beogradu.

Posle uspešnih nastupa u Americi, Meksiku i Australiji, popularni glumac ali i muzičar Hju Lori, prelazi na evropski kontinent. Prvi koncert u okviru evropske turneje održaće u utorak, 8. jula u Istanbulu a zatim, preko Sofije i Bukurešta, dolazi i u Beograd, gde će 14. jula nastupiti u Sava centru. Svima je poznato da je uloga doktora Hausa, Hjuu Loriju donela svetsku slavu i brojne nagrade, među kojima su dve Gremi nagrade ali malo ko zna da se ovaj glumac nalazi i u Ginisovoj knjizi rekorda od 2012 godine. Naime, Lori je najgledaniji glavni glumac na televiziji prema svetskoj gledanosti serije „Doktor Haus”. Takođe, Lori je tokom snimanja poslednje sezone, bio i najplaćeniji glumac sa zaradom od 250.000 funti po epizodi.

Malo je poznato da reditelj Brajan Singer, kada je dodelio ulogu Gregorija Hausa Loriju, nije znao da je Lori Britanac. Pre uloge čuvenog doktora, slavni autor „Autostoperskog vodiča kroz galaksiju”, Daglas Adams želeo je da upravo Hju Lori glumi Artura Denta u filmskoj adaptaciji. Nažalost, zbog smrti Daglasa Adamsa nije došlo do ove realizacije. Britanski glumac i muzičar Hju Lori ovog leta će nastupiti u Beogradu, u sklopu svetske turneje na kojoj promoviše prošlogodišnji album „Didn’t It Rain”. Publici u Sava centru će se predstaviti sa svojim The Copper Bottom Bandom u ponedeljak, 14. jula u 20.30h.

Ulaznice se mogu naći u prodaji na svim prodajnim mestima Eventima širom Srbije, Dallas music shop-u (Sremska 2), kao i na blagajni Sava Centra. Cena ulaznica iznosi 2.200, 3.400, 4.300 i 6.900 dinara.