Hladnoća je neprijatelj svake domaćice: Kako lakše osušiti veš tokom zime?

Došli su kišni, sumorni dani, ali ne samo da su sumorni, već nam zadaju i velike probleme poput sušenja veša. Nekim odevnim predmetima potrebno je i duže od 24 sata da bi se osušili, a peškirima, recimo, čak i duže.

Pixabay.com

Kako bi ubrzali ceo proces, mnogi uključuju grejanje i grejalice, a to za posledicu ima veći račun za struju. Zato svi pokušavaju da pronađu načine koji će ubrzati sušenje odeće, a koji neće uticati na stanje u novčaniku.

Kako prenosi 24sedam.rs, u jednoj od grupa za razmenjivanje saveta o čišćenju i održavanju doma, više od 600 obožavalaca čišćenja podelili su svoje najbolje savete. I, jedna stvar se izdvaja kao ključna: dodatna centrifuga!

Neki savetuju stavljanje na dodatnu centrifugu kako bi se smanjila količina vode koja ostaje u odeći, dok je neko napisao:

– Odradite dodatnu centrifugu. Onu odeću koja može na vešalice okačite na vešalice i stavite je na otvoreni prozor. Ostatak stavite pod klima-uređaj. Peškire obično stavljam preko vrata – napisao je neko.

Druga osoba je navela da odradi tri centrifuge sa svakim punjenjem.

– Imam kuću na tri sprata, pa stavljam odeću da se suši svuda. Sve je suvo do sledećeg jutra. Peškiri za kupanje suše se preko ograda i stavljaju u sušilicu na 10 minuta – navodi drugi.