Hoće li Mesec POSTATI ZELEN? Večeras obavezno pogledajte kroz prozor! (FOTO)

Zeleni mesec
Twitter/@MilaFaca99

Hiljade ljudi je na internetu podelilo post o tome kako bi 20. aprila ili 29. maja Mesec trebalo da nekih 90 minuta bude zelen.

 

Internetu nikada ne nedostaje prevara, a kako društvene mreže postaju sve popularnije ovih dana, izgleda kao da ljudima nikad nije dosta lažnih informacija.

Jedna skorašnja prevara koja je postala viralna tvrdi kako će Mesec pozeleneti u sredu, 20. aprila, što stručnjaci kategorički poriču. Uprkos tome što je priča potpuno neverovatna, mnogi pričaju o njoj. 

Glasina je potekla od Fejsbuk korisnika Majlsa Džonsona, koji tvrdi da će se na današnji datum planete “poređati” tako da ovom nebeskom telu daju zelenu senku, gledano sa Zemlje.

Priča je podeljena na društvenim mrežama na desetine hiljada puta.

Džo Rao sa sajta Space.com je istakao da je datum za koji je najavljen ovaj “nebeski spektakl” sasvim slučajno isti kao i “Nacionalni dan marihuane” u Americi, kada se slavi kultura konzumiranja ove opojne droge koja je u SAD legalizovana.

Ovaj dan korisnici biljke zovu “420”, što je sasvim slučajno isti broj godina od kada se zeleni Mesec zadnji put navodno pojavio, 1596. godine.

Ne, Mesec neće pozeleneti večeras – biće iste boje kao i uvek. Ipak, neverovatno je kakvo interesovanje je izazvala ova simpatična izmišljotina.