HODAJTE SA STILOM: Ovo su čizme za kojima je poludela Evropa i morate ih imati ove sezone (FOTO)

Viđali smo ih tokom čitave godine na ulicama vodećih evropskih metropola, sada i na ulicama Beograda.

Da je povratak kaubojskih čizama uveliko u trendu o tome smo pisali još letos, o efektnosti kroko kože koja se ne može izbeći na svakom trendy aksesoaru takođe, ali nismo o spoju ova trenda i još jednom dodatku: materijalima zlatnog i srebrnog odsjaja.

Kada sve ovo spojite u jedan komad dobićete čizme koje su se prvi put pojavile na prošlogodišnjoj Chanel Métiers d’Art reviji u Njujorku.

View this post on Instagram

Disco per day: Silver Croco Boots and Patent Leather Jacket 🔮 Ph by @concretejungledreams

A post shared by Jovana Sretenovic | BonjourJR (@bonjourjr) on

U stilu 70-ih, sa debelom štiklom, blago zaobljenim vrhom i nešto širim kalupom dužine do kolena, od korokodilske kože i povrh svega toga zlatne, ove čizme zapale su za oko modnim sladokuscima istog trena kada su se pojavile.

Modni kritičari im nisu pripisivali sjajnu budućnost, smatrajući da su možda suviše odvažne. Međutim, street-style kraljicama ne manjka želje za izazovima. Nemoguće je bilo ove jeseni ne zapaziti ih tokom Nedelje mode u Njujorku, Londonu, Parizu i Milanu.

I to upravo i jeste njihova poenta, one žele da budu zapažene. Ovo je aksesaoar koji stajling u momentu podiže i stavlja fokus na čitav izgled. U pitanju jeste odvažan detalj, ali i te kako isplativ. Što su vrlo brzo uvidele i male modne kuće, te se ovakvi i slični modeli mogu naći praktično svuda ove sezone. Vaše je samo da odaberete boju i tip štikle.

Slike ovih čizni pogledajte u galeriji ispod:

View this post on Instagram

Friday Feeling✨ #paristexas #gold #norrgatanobsession #norrgatandotcom #norrgatan

A post shared by NORRGATAN (@norrgatan) on