HODNIK JE OGLEDALO VAŠEG DOMA: Sredite ga tako da vas gosti više NIKADA NE OGOVARAJU

Prvo što primetite kada uđete u nečiju kuću je hodnik. A upravo to je često najneuredniji deo stana, jer se kroz njega prolazi dalje, a usput ostavljaju stvari na čivilucima i cipele u ormanima i cipelarnicima. Nemaran odnos prema hodniku je ogledalo domaćina i to treba promeniti, makar sitnicama, savetuju stručnjaci za enterijer.

pixabay.com

Dobro raspoređena rasveta je jedan od predloga. Ugradne svetiljke, ili male nadgradne plafonske postavljene linijski, najbolje su rešenje za uzane hodnike, a ne zauzimaju mnogo prostora. Ako je prostor malen, odaberite led sijalice u nijansi dnevne bele ili tople bele svetlosti. Ako imate veći hodnik, onda odaberite prikladan luster koji će ostaviti neodoljiv vizuelan utisak.

Ukoliko u hodniku imate prozore (što je retkost), stavite lagane zavese ili rolo zavese, da biste postigli efekat savremenog stila, a izbegli osećaj prenatrpanosti. Kod odabira boja imajte na umu da svetle nijanse vizuelno proširuju male hodnike.

Poželeli ste da hodnik okrečite? Pustite mašti na volju. Jedan deo možete da ofarbate u svetlu, a drugi u tamniju nijansu. Kontrast uvek izgleda zanimljivo, a na taj način hodnik će delovati i luksuznije. Možete da birate i jarke boje, jer one deluju optimistično i razigrano. Ako se odlučite na tako nešto, morate da vodite računa o usklađivanju boja sa nameštajem.

Zidove hodnika možete učiniti lepšim i uz pomoć tapeta, pogotovo ako imaju neki zanimljiv print. One mogu biti osnov dalje dekoracije, s tim što treba da birate one koje su praktičnije za održavanje.

Nameštaj u hodniku, takođe, treba da bude praktičan, ali i lep. Efektan stalak-vešalica daje prostoru dinamičnost. Nećete pogrešiti ni ukoliko se odlučite za zidne vešalice. One su pravo rešenje za uske hodnike. Jedino ne treba da ih ima previše, jer tada hodnik može da izgleda neuredno i haotično.