HOLIVUDSKA LJUBAV ZA PAMĆENJE: Venčali su se nakon samo dva meseca veze, a njihov BRAK TRAJE 34 GODINE

Pokušala je da ga pozove na sastanak, ali bezuspešno. Tri meseca kasnije ga je srela, ali je on samo otišao bez ijedne reči.

instagram/curtisleejamie

Ljubav između glumice Džejmi Li Kertis (60) i njenog supruga Kristofera Gesta (70) započela je kao u nekoj blesavoj romantičnoj komediji.

U proleće 1984. godine slavna američka glumica listala je Rolling Stone magazin i na stranicama kultnog časopisa ugledala lice tada 36-godišnjeg glumca.

Iako ga dotad nikad nije videla u stvarnosti, prstom je uperila u njegovu sliku i svojoj prijateljici Debri Hil rekla: Ovo je muškarac za kog ću se udati.

Njena prijateljica, inače scenarista i producent serijala Noć veštica, tada je dodala: To je Kris Gest, upravo je snimio odličan film. Znam njegovog agenta.

Džejmi se odlučila na potpuno neočekivan korak – nazvala je njegovog agenta, rekla mu da bi volela da izađe sa Krstoferom i ostavila svoj broj telefona, ali glumac je nije nazvao. 

Nekoliko meseci kasnije, glumica je večerala u jednom holivudskom restoranu sa prijateljim, kada je krajičkom oka spazila Kristofera tri stola dalje. Mahnuo joj je i ona je mahnula njemu. Ali, nekoliko minuta kasnije otišao je bez ijedne izgovorene reči.

Glumica je bila uverena da je Kristofer izbegava, ali prevarila se. Dan kasnije ju je nazvao i pozvao na sastanak. Ostalo je, kažu, istorija.

Zaprosio ju je nakon samo dva meseca veze, odnosno šest meseci otkako je Džejmi videla njegovu fotografiju u časopisu. Sudbonosno da izgovorili su 18. decembra 1984. godine. Usvojili su ćerku Eni 1986. i sina Tomasa 1996. godine.

Iako su u braku imali mnogih problema, kao što je alkoholizam s kojim se Džejmi godinama borila, ostali su zajedno pune 34 godine. 

U čemu je njihova tajna?

Nemoj da se razvedeš –  našalila se glumica kad su joj postavili to pitanje i dodala:

Mogla bih da napišem knjigu sa bračnim savetima, a zvala bi se Nemoj da odeš Postoji ona izreka: Ostani u autobusu, spoljašnost će se promeniti. Kada imaš lošu nedelju, ostani u autobusu jer ćeš pogledati kroz prozor i za nekoliko dana prizor će biti predivan. Mislim da se ta izreka može primeniti na gotovo sve aspekte života. Nisam romantičarka. Ja sam realista. Poštujem ga i ne želim da ga napustim – objasnila je Džejmi.