HOROSKOP i ZDRAVLJE: Kakve tegobe ima vaš znak?

Jesu li zvezde u pravu?

Vatreni znakovi

Pripadnici vatrenih znakova uglavnom su dobrog zdravlja i imaju mnogo vitalne energije. Kad im se energija poremeti zbog preterane stimulacije, obuzeće ih nestrpljivost ili ljutnja. Ako tu napetost ne izbace, nego je zatoče, može doći do upala, nastanka čireva ili problema sa srcem.

Ovan

Prodorna energija Ovna, koja pripadnike tog znaka tera da neustrašivo kroče napred i potvrđuju identitet, simbolizuje glavu i lice. Telo će na narušenu ravnotežu rreagovati glavoboljom, migrenom i raznim upalnim procesima, poput zubobolje, upale uha, upale sinusa ili akni. Moguće su smetnje vida ili povrede glave.

Preporučuju se i plivanje i odlasci u saunu i na masažu.

Lav

Ne kaže se uzalud da je Lav hrabar i srčan. I astrološka anatomija povezuje ga sa srcem. Ako samouvereni i autoritativni Lav nema potrebnu pažnju i prostor u kojem može zablistati, narušena ravnoteža pokazaće se će se u bolovima u leđima, poremećajem cirkulacije, anemijom ili letargijom.

Srce, najosjetljiviji organ, treba čuvati umerenim sportskim aktivnostima, bez ekstremnih naprezanja.

Strelac

Strelac je snažnog zdravlja, a manje telesne probleme uglavnom ignoriše. Često ga muči išijas, a može imati problema s kukovima.

Strelčev hedonizam, odnosno sklonost preteranom uživanju u hrani, može opteretiti jetru pa su potrebni povremeni detoksikacijski programi. Sklon je debljanju pa ne sme zanemariti fizičke aktivnosti.
Vodeni znakovi

Rak

Raku simbolično pripadaju grudi i želudac. Emotivni Rak lako menja raspoloženja i vrlo brzo telesno reaguje na sve što proživljava. Na negativne emocije reaguje bolovima u želucu, koji mu je neverovatno soetljiv. Hrana mu daje sigurnost, što izaziva debljanje.

Zdravlje je najbolje održavati vežbanjem i kreativnim aktivnostima, uz pomoć kojih uči kontrolisati svoje osećaje.

Škorpija

Škorpije su snažnog zdravlja i brzo se regenerišu. Ravnotežu može narušiti preteranom potrebom za kontrolom, što izaziva probleme s reproduktivnim organima, neredovne ili bolne menstruacije…

Redovnim čišćenjem organizma detoksikacijskim programima i fizičkim aktivnosti i praštanjem na emotivnoj strani, uspeće da održe ravnotežu.

Ribe

Ribama pripadaju stopala, limfa, žlezde s unutrašnjim izlučivanjem. Pripadnici tog znaka vrlo su osetljivi, lako se prehlade, a preti im i opasnost od trovanja hranom. Svako dublje emotivno razočaranje oslabiće im imunitet pa je katkad teško otkriti pravi uzrok bolesti.

Ravnotežu će najbolje održati zdravom hranom. Godi im masaža stopala, koja moraju posebno da neguju.
Vazdušni znakovi

Blizanci

Ramena, ruke i pluća povezuju se s Blizancima. Pluća i disajni putevi vrlo su im osetljivi pa pripadnici tog znaka uglavnom imaju problema s bronhitisom, upalom pluća, kašljem, prehladama, pa čak i astmom. Budući da su u stalnoj potrazi za novim znanjima, lako postaju nervozni. Osetljivi su na stres i mogu patiti od nesanice.

Ravnotežu postižu pravilnim disanjem. Boravak u prirodi osiguraće im veliku količinu svežega vazduha.

Vaga

Znak Vage vlada bubrezima i odnjim delom leđa. Budući da Vaga želi biti prihvaćena, puno energije troši na davanje i primanje pažnje i ljubavi. Vage su osetljive na lepotu, pažljivo se brinu o svom zdravlju, ali zabrinjava ih starenje.

Pripadnicima toga znaka preporučuju se detoksikacijski programi, masaža, kozmetička nega tela i lagane fizičke aktivnosti kojima održavaju eleganciju pokreta.

Vodolija

Vodolija u astrološkoj anatomiji pripadaju živčani sastav. Neravnoteža energije iskazuje se u proširenim venama. Aktivan um često radi prekovremeno i stvara napetost, koja kod ekstremne neravnoteže može prerasti u neurološke ili psihičke bolesti.

Vodolijama se preporučuju šetnje kojima će održavati cirkulaciju, pa im je potrebno puno odmaranja i opuštanja.