Horoskop otkriva kakvi ste u školi

Na Ovna nema smisla vršiti pritisak, bez obzira radi li se o školi ili fakultetu, dok Vagu treba s vremena na vreme podsetiti da će jedino upornošću postići željene rezultate. Lavovima je važno da budu najbolji, a Rakovima da su roditelji uvek podrška.

Ovan
Roditelji ne bi trebalo da vrše pritisak na ovo dete. Mali Ovan zna što treba da radi, ali ako ne želi, prigovaranje i pritisak neće pomoći. U slučaju ovog znaka treba biti direktan i jednom jasno i strogo objasniti pravila koja treba da se poštuju, tako da Ovan uvek zna da je učenje važna stavka u životu. Nemojte mu stalno ponavljati jedno te isto jer će to samo da ga nervira.

Bik
Bik uči samo ono što ga zanima bez obzira na to da li se radi o školi ili fakultetu. Ono što mu se ne sviđa, uči jer mora, ali ipak uči. Bikovima je važno da imaju lepu pernicu, da su udžbenici i sveske uredni i da sve izgleda onako kako se njima sviđa. No oni ne mogu da uče “praznog stomaka”, pa bi bilo dobro da su mu grickalice sve vreme pri ruci. Lakše pamti kada istovremeno i uživa u omiljenoj hrani.

Blizanci
Blizanci ne vole dugo da sede na jednom mestu pa će im biti teško da se priviknu na školsku klupu. To vredi i za đake koji tek kreću u školu, ali i za studente. Zato moraju nekako da prekrate vreme, žele da imaju najbolje olovke, po mogućnosti raznobojne, “svemirski” šestar, posebne sveščice… U svakom slučaju, pribor koji će privlačiti i tuđu i njihovu pažnju. Blizanci brzo uče, ali ne vole pritisak.

Rak
Dete Rak je poslušno, ali mu treba neko vreme da shvati da u školi nema mame i tate. Kasnije, ako studira izvan rodnog mesta, takođe se teže prilagođava životu koji znači odvojenost od roditelja. Rakovima treba dati podršku, uliti im osećaj sigurnosti pred svaki važan trenutak tokom školovanja, a to uključuje ispite, prijemne, ispitivanja u školi itd. To će mu uveliko pomoći.

Lav
Lav je kao učenik vrlo ambiciozan. On će da uči i ono što mu se ne sviđa samo da bi bio najbolji, najpametniji i najaktivniji na času. Ne stidi se da traži objašnjenje ako nešto ne razume. Kretanje u školu ili odvajanje od roditelja zbog studiranja Lavovima ne predstavlja problem. Lav će hteti što pre da unovči svoje znanje kako ne bi bio na teretu drugima i kako bi mogao da ispuni sve svoje hedonističke prohteve.

Devica

Device vole učenje, s njima nema problema u školi ili tokom studiranja. Posebno će im biti lepo u školi ako imaju dobro društvo. Odgovorne su, organizovane i precizne. Važno je da im roditelji na početku školovanja objasne kako se uči, da podrže njihove radne navike, a onda više neće biti problema. Najvažnije je da ne izgube motivaciju, što znači da će im podrška dobro doći tokom celog školovanja.

Vaga

Ovo je vrlo druželjubiv znak i zbog toga učenici Vage neće nikada da podbiju odlazak u školu. Međutim, roditelji uvek moraju da budu “tu negde”, kao nenametljiva podrška, da uče sa njima i podsećaju ih stalno na taj način da je za dobre ocene potreban trud. I na kraju, nagrađivanje nakon dobrih ocena je vrlo dobra motivacija Vagama.

Škorpion

Dete rođeno u znaku Škorpiona je pronicljivo, lako pamti, lako se prilagođava novoj sredini i novom društvu. Odlazak od kuće zbog studiranja za Škorpiona nije nikakav problem. I nemojte da im dosađujete da moraju da  uče, nemojte da im prigovarate neprestano, oni sami znaju što je najbolje za njih. Radije pronađite način kako da ih nagradite kad postignu očekivani uspeh.

Strelac

Strelci su radoznali po prirodi i njima ne treba puno vremena da shvate školsko gradivo, kao i da je školovanje bitno. Na živce će im ići samo činjenica da u školi nemaju slobode koliko im treba. Teško im je da sede na jednom mestu, ćute i slušaju predmete koji im nisu zanimljivi. Najbolji su u geografiji i jezicima, ali ako im objasnite da je svako učenje, čak i “bubanje”, istraživanje nečeg novog,  savladaće svako gradivo bez problema. Naročito su im važne zabavne aktivnosti posle škole, ali u školskom okruženju – razne grupe, sport, možda samo sat vremena igranja u školskom dvorištu svakoga dana.

Jarac

Jarčevi su odgovorna deca koja brzo shvataju zašto uče i šta znanje može da im donese. Uvek će se truditi da budu što bolji i organizovaniji, tako da će lako da se prilagode školskom sastavu. Važno je da sve rade na vreme, da im roditelji budu pri ruci i motivišu ih, nagrađuju uspeh, ali i da im kasnije ne nameću svoje želje, već da ih puste da studiraju ono što žele.

Vodolija

Ova su deca ispred svog vremena pa će im biti malo teže u školi, ali će se svakako prilagoditi. Prijateljstva će aktivno održavati na časovima i u školskim dvorištima, a moderna tehnologija može puno da im pomogne u savladavanju gradiva. Priuštite im kompjutere, najnoviju školsku opremu i rezultati neće izostati.

Ribe

Ribe su mirni učenici koji se trude uvek da budu uzorni i naprave što manje grešaka da bi ispunili želje i zahteve porodice i nastavnika. Jedini problem koji Ribe može da ometa tokom školovanja je spavanje. Njima je zaista teško da ustaju rano. Ako će im profesori tolerisati kašnjenje, problema tokom školovanja ne bi trebalo da bude.