Horoskop otkriva: KOJA PLANETA UPRAVLJA VAŠIM ŽIVOTOM? Lavu hrabrost daje Sunce, Ovnu Mars

Vladajuća planeta je šef vašeg znaka, a evo kako utiče na vas.

MArs
Pixabay.com

Vladajuća planeta je šef vašeg znaka. Budući da Mesec predstavlja arhetip majke – Rak je brižan prema najmilijima, Jupiter donosi sreću Strelcu, a Neptun je Ribe nagradio umetničkim talentima.

OVAN

Planeta vladar: Mars

Niste slučajno prvi znak Zodijaka, vaša vladavina počinje s prolećem. Sa vama se otvara novi zodijački i životni ciklus. Naime vaš vladar Mars voli da bude prvi i da pobeđuje i neretko udara tempo svim ostalim znakovima Zodijaka.

Snaga vaše odlučnosti i nagona vodi vas tamo gde treba da idete i to brzo, bez odgađanja. Jednostavno rečeno, vi ste ratnik, onaj koji se bori za sebe i svoje.

Prema drevnoj rimskoj mitologiji, Mars je Bog rata. On je i simbol energije, strasti, poduzetnosti, takmičarskog duha, odvažnosti, akcije. Daje vam liderske osobine i snažan nagon prema kretanju i osvajanju novih područja.

BIK

Planeta vladar: Venera

Kad pomislite na Veneru, verovatno se u vašem umu pojavljuju misli vezane uz ljubav, lepotu, uživanje. Imate tu čast da vas vodi Venera koja će uvek znati da izabere dobru hranu, fine tkanine, da prepozna lepo umetničko delo.

Zbog njenog uticaja skloni ste razmaziti svoja čula, i svet oko sebe doživljavate kroz mirise, dodire… Boginja ljubavi takođe igra ulogu u vašoj dubokoj odanosti i predanosti onima do kojih vam je stalo.

Kad vam neko uđe u srce, teško ga puštate van. Osim toga, s njom znate da nanjušite izvore zarade i osigurate egzistenciju.

BLIZANCI

Planata vladar: Merkur

Nema pričljivije planete u Zodijaku od Merkura. U rimskoj mitologiji, Merkur je bio glasnik bogova. Vaša planeta podstiče vas da delite stečeno znanje, informacije, svoje misli i ideje s drugima.

Imate izrazito jak intelekt koji vapi za novim znanjima. Puno razmišljate i mnogo stvari odjednom vam privlači pažnju, pa vam je teško da mirujete.

On vas vodi na putovanja, s njim obilazite knjižare, upoznajete nove ljude putem društvenih mreža i ne možete sami, trebaju vam drugi.

RAK

Planeta vladar: Mesec

Vaši su osećaji podložni naglim promenama, poput plime i oseke su. Sigurno je da je za to zaslužan vaš vladar Mesec koji utiče na plimu i oseku isto kao što utiče na ljudske emocije.

Osetljiviji ste i ranjiviji od drugih znakova, upijate tuđa raspoloženja. Mesec takođe predstavlja arhetip majke, pa ste vrlo brižni i imate snažan poriv prema negovanju onih koje volite.

Zbog uticaja Meseca tražite od drugih upravo ono što pružate: sigurnost i osećaj pripadnosti.

LAV

Planeta vladar: Sunce

Najsjajnija zvezda za najponosniji znak Zodijaka, ima smisla. To sunce u vama želi da bude primećeno, želi svojim sjajem opčiniti druge, biti neko i nešto i ako se nečega boji to je prosečnost.

Sunce u horoskopu predstavlja naše ‘ja’, temeljna načela bića koja čine ono što jesmo, dakle identitet. Stoga nemate mnogo izbora osim da budete ono što jeste jer to je put na kojem ćete doživeti najviše uspeha i srećnih trenutaka.

Otkrijte ko ste, šta vas usrećuje, šta vam treba da biste bili zadovoljni sobom. Sunce će vam u tome pomoći.

DEVICA

Planeta vladar: Merkur

Vi delite svog vladara s Blizancima, ali Merkurovi kvaliteti su u vašem znaku nešto drukčiji od onih kod Blizanca. Vi ste vešt analitičar, logika je vaša jača strana.

Precizni ste, volite da planirate i puno energije ulažete u rad, bilo da je reč o poslu ili dovođenju stvari u red. Rođeni ste da biste organizovali stvari i pomagali drugima u njihovom sprovođenju.

Vaš um je takođe jak kao i kod Blizanca, mnogo razmišljate, ali i delujete na način da sortirate stvari i stavljate ih na njihovo mesto. Bez vas ne bi bilo reda, rada i discipline.

VAGA

Planeta vladar: Venera

Venera vlada vašim znakom, isto kao i Bikom. I vama je dan smisao za lepotu, šarm, talent za zavođenje. U vašem slučaju Venera vas jako usmerava na odnose s drugima, na ljubav.

Ne podnosite samoću, trebaju vam ljudi, a celovitim se osećate tek kad ste u ljubavnoj vezi. Postoji i ta stalna težnja prema ravnoteži, skladu, poštenju.

Volite lepu odeću, imate smisao za diplomatiju, uređenje enterijera, znate da udovoljite drugima. Odnosi zauzimaju najvažnije mesto u vašem životu i kad tu stvari zakažu, sve vam se čini besmisleno.

ŠKORPIJA

Planeta vladar: Pluton

Vaš vladar je Pluton, najudaljeniji, a najmoćniji znak Sunčevog sistema. Pluton je povezan sa tamom, podsvesti, smrću i ponovnim rođenjem i to vas često stavlja u poziciju žudnje prema misterijama, prema nedostupnim informacijama, osobama.

Vaš istraživački duh sposoban je duboko da uđe u materiju koju izučava. Težite intenzivnim životnim iskustvima i fascinirani ste svime što je nedokučivo i skriveno.

Pluton vam daje sposobnost da stupite u kontakt sa podsvesnim i to vas čini jednim od najmoćnijih znakova u Zodijaku.

STRELAC

Planeta vladar: Jupiter

Blagosloveni ste planetom Jupiterom koji u Zodijaku deli sreću, koji podstiče na lični rast, na razvoj kako ličnih, tako i profesionalnih ambicija. S njim želite znati, obrazovati se, steći diplomu, putovati u daleke krajeve, upoznavati druge kulture i narode.

Vaša domovina nije država u kojoj živite, već svet. I možda upravo s tim Jupiterom poželite da živite u gradu koji pruža mnogo više prilika za razvoj nego što je to mesto u kojem ste rođeni.

Spontani ste, iskreni, nemate dlake na jeziku, a optimizam je jedna od vaših vrlina.

JARAC

Planeta vladar: Saturn

Vašim znakom vlada Saturn, planeta karme, odgovornosti, karijere. S njim prepoznajete vrednost, dajete značenje onome što se događa, te naporno radite kako biste postigli nešto.

Vi se uspinjete sporo i nikud vam se ne žuri jer znate da ćete pre ili kasnije stići na cilj. On vam daje ambiciju, osećaj dužnosti, pouzdanost. Saturn je nadzornik ostalih planeta, drži sve u redu.

Saturnov uticaj čini vas onima koje uvek želimo imati u svom timu, a istovremeno i onima koje ne želimo izneveriti.

VODOLIJA

Planeta vladar: Uran

Uran vam daje pečat originalnosti, inovacije, sposobnosti da vidite ono što dolazi i budete korak ispred drugih. Prezirete stereotipe i okvire, bežite od ograničenja, preispitujete pravila i jedino što vam je uistinu važno jeste sloboda.

Sloboda da budete ono što jeste, da radite ono što želite, da ste svoji. Uran vam daje tu energiju električnog naboja koja naglo sevne i upali lampicu saznanja.Nekad i nešto uništi, spali kako bi se moglo dalje. Jer s Uranom uvek ima nešto vredno što je dobro usvojiti, naučiti, upoznati, pa je u to ime važno osloboditi se okova koji nas drže na mestu.

RIBA

Planeta vladar: Neptun

Vaša planeta vladar u rimskoj mitologiji bog je mora. Voda, more je simbol osećajnosti, dubina do kojih je nekad teško dopreti. Neptun vam daruje maštovitost, kreativnost, često i nadarenost za umjetnost.

Privlače vas nebo i oblaci, a na zemlju se spuštate samo povremeno, pa vam stvarnost nekad izmiče. Teško vam je povući, prepoznati tu granicu između mašte i realnosti. Imate izuzetnu intuiciju i povezujete se s drugima kroz nebom darovanu empatiju i sposobnost dubokog suosećanja.