HRANA SE NE SME BACATI: Preostala uskršnja jaja pretvorite u jedan od ova TRI ukusna recepta

Ako ste farbali jaja za Uskrs, sigurno vam je preostalo barem još nekoliko komada za koje niste sigurni kako da ih iskoristite.

pixabay

Predlažemo vam tri laka recepta za ukusne obrok salate!

pixabay

Sa lososom i mirođijom

Kuvana jaja isecite na kockice. Obarite dva veća krompira i takođe ih isecite na kockice. U činiji pomešajte majonez i jogurt, tako da dobijete gusti dresing. Mirođiju iseckajte na sitno i umešajte u preliv. Isecite 100 grama dimljenog lososa na tračice, i pomešajte sve sastojke. Salatu poslužite hladnu.

pixabay

Sa tunjevinom i krompirom

Probajte recept za salatu “nisoaz”, čija su osnova kuvani krompir, zelena salata, jaja i – sve što volite! Mi vam predlažemo da uz krompir, jaja i salatu dodate paradajz, tunjevinu iz konzerve i crne masline, prelijete sve dresingom od limuna, senfa i maslinovog ulja i poslužite uz tost.

pixabay

Sa testeninom

Obarite testeninu, jaja isecite na kockice, kao i omiljeni tvrdi sir i šunku. Kisele krastavčiće isecite na kolutiće. Pomešajte sve sastojke, i začinite prelivom od malo majoneza, jogurta i senfa. Začinite solju i biberom.

Šta vi radite sa viškom jaja nakon praznika? Recite nam u komentarima!