Složićete se sigurno da nijedan kupovni hleb ne može da zameni napravljen domaći hleb u čijim kriškama ćete da uživate u krugu svojih najmilijih.

Klasičnoj pripremi domaćeg hleba dodajte mali preokret, pa ga ispecite u posudi s poklopcem i uživajte u hrskavoj korici, a mekanom hlebu unutra.

Sastojci:

  • 500 grama brašna
  • 300 ml vode
  • 2 kašika suvog kvasca
  • 1 kašika soli
  • 1 kašika ulja
  • Prstohvat šećera 

    Priprema:

    • U toploj vodi umutite kvasac i prstohvat šećera.
    • Pustite da se pojave mehurići, a za to vreme pomešajte brašno i so.
    • Dodajte kvasac i malo ulja, pa od toga zamesite testo.
    • Pustite da testo nadođe oko sat vremena, a zatim premesite i pustite da se diže još 15 minuta do pola sata.
    • Prebacite u posudu s poklopcem koja može da stane u rernu, na vrhu hleba napravite kružić nožem, poklopite i pecite oko pola sata na 200 Celzijusa.
    • Nakon pola sata poklopac sklonite i pecite otkriveno još 15 minuta.
    • Izvadite iz rerne, stavite na rešetku i pustite da se ohladi.