HRSKAV, A MEKAN KAO DUŠA: Jednostavan trik za pripremu DOMAĆEG HLEBA oduševiće mnoge! (RECEPT)

Kada jednom napravite hleb po ovom receptu, više mu nikada nećete odoleti!

mesi hleb
pixabay.com

Složićete se sigurno da nijedan kupovni hleb ne može da zameni napravljen domaći hleb u čijim kriškama ćete da uživate u krugu svojih najmilijih.

Klasičnoj pripremi domaćeg hleba dodajte mali preokret, pa ga ispecite u posudi s poklopcem i uživajte u hrskavoj korici, a mekanom hlebu unutra.

Sastojci:

  • 500 grama brašna
  • 300 ml vode
  • 2 kašika suvog kvasca
  • 1 kašika soli
  • 1 kašika ulja
  • Prstohvat šećera 

    Priprema:

    • U toploj vodi umutite kvasac i prstohvat šećera.
    • Pustite da se pojave mehurići, a za to vreme pomešajte brašno i so.
    • Dodajte kvasac i malo ulja, pa od toga zamesite testo.
    • Pustite da testo nadođe oko sat vremena, a zatim premesite i pustite da se diže još 15 minuta do pola sata.
    • Prebacite u posudu s poklopcem koja može da stane u rernu, na vrhu hleba napravite kružić nožem, poklopite i pecite oko pola sata na 200 Celzijusa.
    • Nakon pola sata poklopac sklonite i pecite otkriveno još 15 minuta.
    • Izvadite iz rerne, stavite na rešetku i pustite da se ohladi.