Hrskavi kolačići gotovi za tili čas.
Sastojci
- 200 g brašna
- kašičica praška za pecivo
- 100 g šećera
- 100 g putera
- 1 jaje, umućeno
- 4 kašike džema po izboru
Priprema
1. Rernu zagrejte na 190 C. Pomešajte brašno, prašak za pecivo, šećer i puter dok ne dobijete sipkavu smesu. Ovo možete zamesiti i u blenderu. Dodajte i jaje i dobro zamesite.
SAVRŠENO REŠENJE za doručak ili večeru: RECEPT za KOKTEL VIRLŠICE ukusnije nego iz najbolje pekare
2. Nanesite malo brašna naruke pa testo oblikujte u valjak prečnika oko 5 cm. Nožem isecite kolačiće širine 2 cm. Napravite na kolačićima malo udubljenje na sredini i tu stavite po kašičicu džema.
Poslastica kojoj niko ne može da odoli: Sufle sa karamelom (RECEPT)
3. Pecite kolačiće na plehu sa papirom za pečenje oko 10-15 minuta, dok ne narastu i porumene. Sačekajte da se ohlade i poslužite.