HRSKVI, SLATKI ZALOGAJI savršeni za kafu i čaj: NAJBOLJI recept za domaće keksiće sa džemom

kolačići
Flickr/Christmas Cookies / Weihnachtskekse

Hrskavi kolačići gotovi za tili čas.

 

Sastojci

  • 200 g brašna
  • kašičica praška za pecivo
  • 100 g šećera
  • 100 g putera
  • 1 jaje, umućeno
  • 4 kašike džema po izboru

Priprema

1. Rernu zagrejte na 190 C.  Pomešajte brašno, prašak za pecivo, šećer i puter dok ne dobijete sipkavu smesu. Ovo možete zamesiti i u blenderu. Dodajte i jaje i dobro zamesite.

SAVRŠENO REŠENJE za doručak ili večeru: RECEPT za KOKTEL VIRLŠICE ukusnije nego iz najbolje pekare

2. Nanesite malo brašna naruke pa testo oblikujte u valjak prečnika oko 5 cm. Nožem isecite kolačiće širine 2 cm. Napravite na kolačićima malo udubljenje na sredini i tu stavite po kašičicu džema.

Poslastica kojoj niko ne može da odoli: Sufle sa karamelom (RECEPT)

3. Pecite kolačiće na plehu sa papirom za pečenje oko 10-15 minuta, dok ne narastu i porumene. Sačekajte da se ohlade i poslužite.