Humanitarni koncert: Prijatelji pevaju za Jadranku Stojaković

Jadranka Stojaković
Promo

Okupljeni oko plemenite ideje da dragoj prijateljici i saradnici pošalju pozdrav ljubavi i podrške, sutra 27. maja u Sinagogi u Novom Sadu, sa početkom u 20 časova, okupiće se poštovaoci stvaralaštva i ličnosti velike umetnice koja je svojim radom zadužila umetničku scenu bivše države.

 

Pozdrav će na najlepši način kroz muziku i optimizam, Jadranki Stojaković poslati Vlada i Bajka, Srđan Marjanović, Ljuba Ninković (ex S vremena na vreme), Suncokret, Lutajuća srca i Garavi sokak.

Uz kupljenu kartu za koncert posetioci će na poklon dobiti nedavno objavljen CD: ,,The Best of Collection – Jadranka Stojaković’’ i to zahvaljujući izdavačkoj kući Croatia Records koja na taj način učestvuje u ovoj humanoj akciji.

– Velika nam je čast što je nedavno objavljen cd, sa najlepšim pesmama Jadranke Stojaković u izdanju Croatia recordsa. U ime najveće, ne samo hrvatske, već i regionalne diskografske kuće, pozivam sve poštovaoce Jadranke Stojaković na veliki humanitarni koncert u Novom Sadu. Dolaskom pomažete u skupljanju pomoći za Jadranku, koja prolazi najteže životne trenutke i kojoj je svaka pomoć pri kupovini lekova i više nego potrebna. Croatia Records će svakom posetiocu pokloniti novi CD s njenim najpoznatijim pesmama, a verujem  da ćete uživati na koncertu koji za vas organizuje Muzička omladina. Bićemo u Novom Sadu i svojim prisustvom podržati ovaj lep i humani gest – kaže Iva Vianello iz Croatia recordsa, inače urednica izdanja cd-a, sa najlepšim Jadrankinim pesmama.

Kantautorka Jadranka Stojaković pripada čuvenoj sarajevskoj muzičkoj sceni, koja je iznedrila mnoga relevantna imena: Indexe, Kemala Montena, Pro arte, Bijelo dugme, Zdravka Čolića, Nedu Ukraden, Hari Mara Hari, Zabranjeno pušenje, Crvenu jabuku i mnoge druge. Mada je karijeru počela krajem šezdesetih, afirmisala se početkom sedamdesetih zahvaljujući TV emisiji ,,Na ti’’, koju je na TV Sarajevo uređivao pesnik Duško Trifunović.

Usledili su nastupi na brojnim festivalima (Vaš šlager sezone, Omladinski festival, Zagrebački festival…), koncerti širom zemlje, dve višemesečne turneje po SSSR-u i dva gostovanja u Japanu, u kojem je kasnije provela preko dve decenije. Za deset godina diskografske aktivnosti u Jugoslaviji, objavila je petnaset singlova i šest albuma. Mada je bila fizički odsutna s ovih prostora, njeni hitovi: »Muzika je svirala«, »Ti ne znaš dom gdje živi on«, »Život piše romane«, »Sve smo mogli mi«, »Vjerujem«, »Ima neka tajna veza«, »Što te nema« i drugi, svakodnevno su emitovani na radio stanicama širom bivše Jugoslavije. S koncertima i diskografijom nastavila je i u Japanu, sve do nesrećnog pada na sceni, kada se teško povredila, što je kasnije prouzrokovalo retku i veoma tešku bolest – ALS (bolest motornog neurona), zbog koje je duži niz godina prikovana za postelju. U cilju kupovine inostranih lekova, Muzička omladina Novog Sada organizuje humanitarni koncert, a kompletan prihod od ulaznica proslediće Jadranki.

Ulaznice po ceni od 1.000 dinara prodaju se u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2/2, tel. 021 452 344) radnm danima od 8,00 do 14,00 časova, kao i dva sata pred početak koncerta na mestu održavanja programa.loading...