I MUŠKARCI IMAJU KOMPLEKSE: Ovih stvari tokom seksa STIDE SE I NAJVEĆI FRAJERI

Iako uglavnom ne vode računa o svom izgledu kao što to rade žene, muškarce i te kako muče kompleksi zbog određenih delova tela.

Muškarac
Pixabay.com

Kada dođe do intimnog odnosa, vremenom iz straha da ih devojke “ne provale” nauče čak i kako da prikriju ono što im se ne dopada!

Američki fakultet “Čapman” analizirao je rezultate pet nacionalnih istraživanja u kojem je učestvovalo 100 hiljada ispitanika muškog pola, a koje je pokazalo da 40 odsto istih nije zadovoljno svojim fizičkim izgledom. Većina ima utisak da ih u društvu druge osobe ocenjuju na osnovu izgleda, te da je i te kako jasno šta im se najmanje sviđa.

Čak 20 odsto heteroseksualnih muškaraca s normalnom težinom priznalo je da skrivaju neki deo svog tela tokom seksa! Stomak je najčešće mesto koje skrivaju u krevetu, a neprijatno im je i kada ih neko direktno gleda u grudi, zadljicu a zatim i genitalije.

Studija je pokazala i da:

  • 30 odsto heteroseksulanih muškaraca nisu zadovoljni svojim mišićima
  • 23 odsto muškaraca je zainteresovano za plastičnu hirurgiju
  • 61 odsto muškaraca oseća da ih aktivno ocenjuju na osnovu fizičkog izgleda
  • 39 odsto muškaraca je preokupirano svojim izgledom

Naučnicima je bilo jasno da i muškarci imaju komplekse, ali sve je iznenadio broj muških osoba koje su nezadovoljne svojim izgledom, težinom i mišićima, kao i onih koji ne bi ništa promenili na sebi, rekao je vođa istraživanja doktor David Frederik.

Muškarci su svesni da žene ne mare za izgled u tolikoj meri kao oni kad su u potrazi za životnim partnerom. Međutim, jasno im je da je taj faktor izuzetno važan kad su u pitanju kratkotrajne afere, zbog čega osećaju pritisak da izgledaju najbolje što mogu.