I nauka potvrdila! Ovo je NAJBOLJI PEVAČ SVIH VREMENA i verujte – nećete biti iznenađeni! (FOTO+VIDEO)

Grupa austrijskih, čeških i švedskih naučnika sprovela je istraživanje, koje je objavljeno u "Logopedics Phoniatrics Vocology" i na osnovu koga je Fred Merkjuri, pokojni pevač grupe "Queen" najbolji pevač svih vremena.

Koncert
pixabay.com

Iako nisu testirali urbani mit po kom je Merkjuri imao raspon glasa od pune četiri oktave, otkrili su neke više nego zanimljive činjenice o glasu legendarnog pevača. Frontmen kultnog benda bio je poznat kao tenor, a zapravo je bio bliži baritonu.

TAJNA “BOHEMIAN RHAPSODY”: Frediju je donela slavu, ali je do kraja života KRIO O ČEMU ZAPRAVO GOVORI PESMA

Fredi Merkjuri
Wikipedia/ Carl Lender

Tim naučnika to je bazirao na šest intervjua koje je frontmen “Queen” dao, a koji su otkrili da je prosečna frekvencija njegovog glasa 117.3 Hz, piše “Unilad”. Njegove glasnice snimili su u čak 4.132 sličice u sekundi, da bi mogli tačno da vide da je Frediju uspevalo to što mu je uspevalo.

Zaključili su da su se njegove glasne žice brže kretale nego kod drugih ljudi.

– Kvantitativna analiza koja je koristila novo uvedeni parametar za procenu pravilnosti vokalnih vibracija potkrepila je svoju perceptivnu nepravilnu prirodu, sugerišući da je pravilnost vibrata distinktivno obeležje pevačkog glasa – piše u studiji objavljenoj prvi put pre dve godine.

STIGAO TREJLER ZA “BOEMSKU RAPSODIJU”! Morate da čujete GLAS GLUMCA koji se usudio da igra Merkjurija (VIDEO)loading...