I POSLE 10, 20, 30 GODINA BRAKA… Evo kako da se osećate ZALJUBLJENO KAO PRVOG DANA

Pixabay.com

Mnogo je razloga zbog kojih je sjajno biti u dugoj vezi ili braku.

Istraživanja su pokazala da su ljudi koji dele život s voljenom osobom boljeg zdravlja i generalno zadovoljniji. Međutim, često se desi da ljubavna iskra s godinama počne da tinja i da se partneri udalje jedno od drugog.

Ipak, to nikako ne znači da bi trebalo da se rastanete.

Postoje načini na koje možete ponovo da probudite strasti i iznova se zaljubite u voljenu osobu

1. Više se dodirujte

Razmislite o tome koliko često na dnevnoj bazi imate fizički kontakt s partnerom. Prema istraživanju zagrljaj kod bračnih parova u proseku traje tri sekunde. Produžite zagrljaj na 20 sekundi i biohemija u vašem mozgu počeće da se menja, te ćete iznova početi da se zbližavate s partnerom.

2. Spavajte bliže jedno drugom

Isti “nalet” hemikalija u mozgu zbog kojih se osećamo zaljubljeno dolazi i tokom fizičkog kontakta u krevetu, i to ne samo za vreme seksa. Iskru zaljubljenosti možete iznova da zapalite i ako spavate bliže partneru, bilo da se dodirujete celim telom ili tek nožnim prstima.

3. Recite “hvala”

Kada upadnete u rutinu i navike, sve one svakodnevne lepe sitnice koje partner radi za vas, i vi za njega, možete početi da uzimate zdravo za gotovo. Iskazivanje zahvalnosti važno je za održavanje iskre. Probajte svaki dan da nađete tri stvari na kojima ćete zahvaliti partneru. Želite li dodatan začin, ubacite mu u džep ili aktovku romantičnu poruku zahvalnosti.

pixabay.com