Sastojci:

  • Šolja belog šećera plus dve kašike šećera
  • 220 grama putera (omekšati na sobnoj temperaturi)
  • 4 jajeta
  • 1 ¾ šolje brašna
  • Kašika praška za pecivo
  • Rendana kora jednog limuna

Za preliv:

  • Jedan limun (rendana kora i isceđen sok)
  • Sedam kašika šećera

Priprema:

Zagrejte rernu na 175 stepeni i obložite pleh papirom za pečenje. U posudu sipajte šolju i dve kašike šećera uz puter pa mutite dok smesa ne postane kremasta. Dodajte jaja, jedno po jedno, muteći između svakog dodavanja. Postepeno sipajte brašno, zatim izmešajte. Dodajte prašak za pecivo i rendanu koru limuna, pa opet izmešajte da se sve sjedini. Nalijte smesu u pleh i pecite je 40-45 minuta. Izbegavajte da u toku pečenja otvarate rernu.

Iscedite sok od limuna i dodajte rendanu koru, pa zatim i šećer, i mešajte da bi se šećer istopio. Na topao kolač sipajte preliv i ostavite da se ohladi dok se ne stegne.