IDEALAN NEDELJNI RUČAK: Sjajan i lak recept za najukusnijeg SOMA kog ćete ikada pojesti

Predlog za sutrašnji ručak...

bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 600 gr fileta soma
  • 3 kašike kukuruznog brašna
  • 2 kašike hlebnog brašna
  • 1 kašika začina suvoga
  • 1 kašika aleve paprike
  • biber. beli luk
  • ulje
  • so po želji

Priprema:

Soma iseći na željene komade pa ih posuti sa belim lukom (GRANULE ). Staviti sve sastoje na hartiju brašno jedno i drugo, zalin, alevu papriku i biber mleven. Izmešati dobro.

Tepsiju obložiti pek papirom pa pouljiti dobro. Ribu provući kroz suvu marinadu sa brašnompa je pritisnuti u tepsiju u kojoj je ulje i redjati.

Uz ribu dodajte krompir koji takodje provucite kroz brašno pospite uljem i stavite pored ribe . Još malo pouljite odozgo krompir i pecite na 220 stepeni C oko 45 min da lepo zarumeni. Fantazija ukusa.