Potrebno je:

  • 3 krompira
  • 2 zelene paprike
  • 1 glavica luka
  • 2 šargarepe
  • 100 gr šampinjona
  • 1 manji paradajz
  • so..biber ..ulje
  • 50 gr pirinča
  • malo aleve paprike
  • peršunov list
  • lovorov list

Priprema:

Na ulju propržiti glavicu crnog luka sečenu na kolutove, dodati seckanu papriku i šargarepu, pa kad se izdinsta dodati seckane šampinjone. Na kraju dodati opran pirinač.

Posoliti, pobiberiti , dodati malo aleve paprike i peršunovog lista U đuveč dodati malo ulja, pa razmazati četkicom.

Ubaciti pola krompira na listiće.

Posoliti krompir pobiberiti i pouljiti. U sredinu staviti ceo nadev pa krompir odozgo. Sipati vode da ogrezne pirinač.

Pouljiti preko krompir. Peći na 200 stepeni C oko 50-60 min. Služiti toplo.. Prijatno.



loading...