Potrebno je:
- 3 krompira
- 2 zelene paprike
- 1 glavica luka
- 2 šargarepe
- 100 gr šampinjona
- 1 manji paradajz
- so..biber ..ulje
- 50 gr pirinča
- malo aleve paprike
- peršunov list
- lovorov list
Priprema:
Na ulju propržiti glavicu crnog luka sečenu na kolutove, dodati seckanu papriku i šargarepu, pa kad se izdinsta dodati seckane šampinjone. Na kraju dodati opran pirinač.
Posoliti, pobiberiti , dodati malo aleve paprike i peršunovog lista U đuveč dodati malo ulja, pa razmazati četkicom.
Ubaciti pola krompira na listiće.
Posoliti krompir pobiberiti i pouljiti. U sredinu staviti ceo nadev pa krompir odozgo. Sipati vode da ogrezne pirinač.
Pouljiti preko krompir. Peći na 200 stepeni C oko 50-60 min. Služiti toplo.. Prijatno.