IDEALNO ZA RUČAK: Recept za sočne batake iz rerne!

Batak
defiden127 / photo on flickr

Uz ove pikantne pečene batake poslužite kuvano povrće.

 

Sastojci:

– 8 pilećih bataka

– 2 kašike brašna

– kašičica soli

– pola kašičice bibera

– pola kašičice mlevene slatke paprike

– 1/4 kašičice ljute mlevene paprike

– 25 g putera

Priprema:

1. U veću plastičnu kesu (može i kesa za zamrzivač) stavite batake i suve začine. Pored navedenih, možete dodati i neke začine po svom ukusu. Kesu zatvorite i dobro protresite kako bi se bataci uvaljali u začine.

2. U pleh stavite otopljeni puter i poređajte batake.

3. Pecite u rerni zagrejanoj na 220 C oko 30-45 minuta, u zavisnosti od veličine bataka. U toku pečenja, negde na polovini, okrenite batake da se dobro ispeku s obe strane.

4. Kada se bataci ispeku, izvadite pleh iz rerne, prekrijte aluminijumskom folijom i ostavite tako desetak minuta da bataci omekšaju. Nakon toga servirajte batake, a možete ih preliti ostatkom maslaca iz pleha u kome su se pekli.