Još niste spremili nedeljni ručak? Zato smo mi tu da vas podsetimo i damo vam neku ideju za savršeno, brzo i lako jelo koje će oduševiti vaše ukućane, naročito ako vole kinesku kuhinju. Budite i vi 'Kinez' bar na pola sata :)
Danas je na meniju piletina na kineski način.
SASTOJCI:
- 500 g pilećeg filea
- 1 crvena paprika
- 1 žuta paprika
- 1 zelena paprika
- 1 šargarepa
- 1 tikvica
- soja sos
- 1 ananas
- 3 kašike soka od ananasa
- 3 kašike paradajz-sosa
- đumbir
- muskatni oraščić
- susamovo ulje
- 1 glavica crvenog luka
- 1 beli luk
- so
- biber
- tabasko sos
200 g pirinčanih rezanaca
PRIPREMA:
Pileći file i paprike isecite na tračice, a šargarepu i tikvicu narendajte. U posudu na malo susamovog ulja propržite luk sečen na tračice i sitmoseckan beli luk. Kad luk požuti dodajte mu piletinu i sve zalijte soja sosom.
Nakon nekoliko minuta dodajte paprike, zatim šargarepu i tikvicu i tri kašike paradajz-sosa, a po potrebi i još soja sosa.
Sve zajedno kuvajte oko 10 minuta, zatim dodajte narendan đumbir, anans koji ste prethodno isekli na kockice i tri kašike soka od ananasa.
Posolite, pobiberite, dodajte malo tabasko sosa i muskatnog oraščića.
Posebno skuvajte pirinčane rezance i pomešajte ih sa piletinom i povrćem, pa poslužite toplo.