IDEJA ZA NEDELJNI RUČAK: Budite ‘Kinez’ na pola sata (RECEPT)

Još niste spremili nedeljni ručak? Zato smo mi tu da vas podsetimo i damo vam neku ideju za savršeno, brzo i lako jelo koje će oduševiti vaše ukućane, naročito ako vole kinesku kuhinju. Budite i vi 'Kinez' bar na pola sata :)

 

Danas je na meniju piletina na kineski način.

SASTOJCI:

  • 500 g pilećeg filea
  • 1 crvena paprika
  • 1 žuta paprika
  • 1 zelena paprika
  • 1 šargarepa
  • 1 tikvica
  • soja sos
  • 1 ananas
  • 3 kašike soka od ananasa
  • 3 kašike paradajz-sosa
  • đumbir
  • muskatni oraščić
  • susamovo ulje
  • 1 glavica crvenog luka
  • 1 beli luk
  • so
  • biber
  • tabasko sos

200 g pirinčanih rezanaca

PRIPREMA:

Pileći file i paprike isecite na tračice, a šargarepu i tikvicu narendajte. U posudu na malo susamovog ulja propržite luk sečen na tračice i sitmoseckan beli luk. Kad luk požuti dodajte mu piletinu i sve zalijte soja sosom.

Nakon nekoliko minuta dodajte paprike, zatim šargarepu i tikvicu i tri kašike paradajz-sosa, a po potrebi i još soja sosa.

Sve zajedno kuvajte oko 10 minuta, zatim dodajte narendan đumbir, anans koji ste prethodno isekli na kockice i tri kašike soka od ananasa.

Posolite, pobiberite, dodajte malo tabasko sosa i muskatnog oraščića.

Posebno skuvajte pirinčane rezance i pomešajte ih sa piletinom i povrćem, pa poslužite toplo.