IDEJE ZA UNIVERZALNE ROĐENDANSKE POKLONE: Kad ne znate šta da kupite, kupite ovo!

Iz godine u godinu osmišljavamo i kupujemo poklone za svoje najbliže, pa nije čudo što ponekada nestane ideja.

Rođendan
Pixabay.com/Ilustracija

Zato vam dajemo nekoliko predloga čime možete obradovati svoje najdraže sledećom prilikom.

#1 Izradite zajedničke fotografije

Ranije se podrazumevalo da svaki fotografski film razvijemo i napravimo fotografije. Danas svaki telefon može napraviti ogroman broj fotografija, mnogo veći nego bilo koji prosečan fotoaparat iz prošlosti. Fotografije odmah možemo videti, okačiti na društvene mreže, pa izradu slika sve više zaobilazimo.

Zato nema sumnje da ćete dragu osobu iznenaditi i obradovati ukoliko se odlučite da joj predate vaše zajedničke uspomene, odštampane i spakovane u pažljivo odabran ram ili album.

Ukoliko treba da darujete nekoga ko preferira retro stil, zanimljiva ideja su polaroidne fotografije, koje takođe mogu poslužiti i kao odlični pokloni za Dan zaljubljenih.

#2 Obradujte dragu osobu slatkišima sa personalizovanom porukom

U slučaju da birate poklon za sladokusca, ne treba mnogo da lutate. Slatke poslastice pažljivo odabranog ukusa, sa porukom ispisanom čokoladnim slovima, ostaviće slavljenika bez reči.

Bogato filovane krofne i sve popularnije torte iznaneđenja mogu začiniti i učiniti nezaboravnom svaku rođendansku proslavu, a ukoliko je vaša briga čime obradovati voljenu osobu za Dan zaljubljenih pokloni ove vrste nesumnjivo će je oduševiti.

#3 Poklonite knjigu za lični razvoj

U ovoj oblasti možete birati naslove posvećene roditeljstvu, prijateljstvu, muško-ženskim odnosima, poslovnom uspehu i sl. S obzirom na to da su sve životne teme obrađene u knjigama namenjenim ličnom razvoju i napretku, verovatno se za svakoga može naći interesantan naslov.

Ovakvi pokloni mogu biti i te kako korisni za život vama drage osobe, tako što će joj ponuditi druga rešenja svakodnevnih izazova ili čak i mnogo većih problema, a lična ispovest autora koji je postigao određeni uspeh može je ohrabriti da i sama napravi svoje prve korake ka željenom uspehu.

#4 Komad garderobe je uvek dobar izbor za poklon

Ukoliko poznajete ukus i potrebe onoga za koju kupujete, odabir garderobe jednostavan je izazov za vas, a vrlo praktičan i lep poklon slavlljeniku. Kvalitetna muška košulja, džemper modernog dizajna, zatim zanimljiva ženska bluza ili basic majica mogu i te kako oplemeniti ormar vaše drage osobe.

Važno je da vodite računa o veličini, jer pogrešna procena konfekcijskog broja može biti uvredljiva za slavljenika, bez obzira na to da li ste kupili veći ili manji broj.

#5 Organizujte izlet ili kraće putovanje

Svi znamo koliko je lepo pobeći barem na dan ili dva od svakodnevnih obaveza, konstantnog pritiska i stresa. Zato je tako nešto nesumnjivo dobra ideja da obradujete slavljenika.

Obližnje jezero, planina, etno-selo mogu poslužiti za nezaboravan odmor, a ukoliko odete zajedno sa slavljenikom, eto i novih zajedničkih uspomena i avantura kojih ćete se rado sećati.

Za ljubitelje boravka u prirodi možete čak i organizovati kampovanje, što će na pravi način upotpuniti dane odmora i razonode.

#6 Uplatite časove neke aktivnosti koju slavljenik želi da pohađa

Najvažniji deo svakog poklona je pažnja. Ukoliko smo brižljivo slušali želje slavljenika tokom čitave godine, nema sumnje da će biti dirnut time što smo vodili računa i novim aktivnostima koje želi da proba.

Škola jahanja, kurs fotografije, trening u teretani samo su neke od ideja koje vas mogu inspirisati da obradujete dragu osobu, a njihov spisak je nesaglediv. Na ovaj način možete ohrabriti slavljenika da krene putem svojih želja, na kom će možda otkriti novi izvor radosti i uzbuđenja, što je nesumnjivo dragocen poklon.

#7 Ulaznice za bioskop ili pozorište za slavljenika koji voli umetnost

Umetnost ima katarzično dejstvo, što je svakome neophodno. Bilo da nasmeje, rasplače ili natera da stanemo i zamislimo se nad nekim važnim pitanjima, predstava ili film mogu biti savršen beg od svakodnevnog života.

Obratite pažnju na to koji žanr filma ili pozorišne predstave preferira slavljenik i podarite mu veče za pamćenje.

#8 Puzzle ili društvena igrica – odličan poklon za ljubitelje kreativne razonode

Za mnoge ljude je jedan od najboljih vidova opuštanja igranje društvenih igrica, a rođendan odlična prilika da im poklonite baš to – još malo zabave u društvu. Spisak ovih igrica je nepregledan, pa je i izbor veliki, samo treba da se raspitate da li slavljenik već ima igricu koju biste mu kupili.

Puzzle je takođe idelan izbor za sve koji uživaju u spajanju stotina ili nekoliko hiljada sitnih delova u jednu kompletnu sliku.

#7 Rokovnici su praktičan i poželjan poklon

Redak je slučaj da su rokovnici i razne vrste beležnica nepotreban poklon, naprotiv. Bilo da je reč o zapisivanju svakodnevnih aktivnosti, beležnju važnih poslovnih planova i strategija, pisanju ličnog dnevnika i slično, rokovnici su neizbežna stavka.

Ukoliko niste sasvim sigurni kakav rokovnik izabrati, najbolje je gledati one jednostavnijeg dizajna, koji se mogu uklopiti u razne prilike i situacije, kako biste bili sigurni da će slavljeniku koristiti takav poklon.

Ne zaboravite da poklon adekvatno aranžirate i napišete rođendansku čestitku. Nekoliko pažljivo odabranih reči može dati poseban efekat poklonu, a i sigurno će izmamiti osmeh slavljeniku!