IGRA PRESTOLA ODLAZI U PROŠLOST: Ovo će biti NAJSKUPLJA serija ikada i i te kako obećava

Para ima, nisu problem.

Pixabay.com

Sledeća velika serija Amazona, prema najavama, biće najskuplja u istoriji televizije, ostavljajući iza sebe “Krunu” i “Igru prestola“.

Američka TV platforma Amazon za snimanje prve sezone serije “Gospodar prstenova” planira dapotroši oko 465 miliona dolara, prenosi Holivud Riporter.

Izvori su potvrdili da je reč o ogromnom iznosu, mada on uključuje i troškove lansiranja serije, koja će verovatno imati nekoliko sezona.

U prethodnim procenama pominjalo se oko 500 miliona dolara za proizvodnju više sezona, ali se nisu pominjali troškovi od 250 miliona dolara samo za autorska prava naslednika pisca Dž. R .R. Tolkina.

Snimanje serije već je počelo na Novom Zelandu.

Ovo je fantastično! Ovo će biti najveća televizijska serija ikada napravljena“, rekao je za tamošnje medije Stjuart Neš, ministar za ekonomski razvoj i turizam Novog Zelanda.

Pretpostavlja se da će se radnja odvijati hiljadama godina pre događaja iz “Gospodara prstenova” i “Hobita” i da će gledaoce vratiti u vreme u kojem su se kovale velike sile, a kraljevstva su se uzdizala i padala.

Glumačku ekipu čine Robert Aramajo, Nazanin Bonijadi, Morfid Klark, Ismael Kruz Kordova, Ema Horvat i drugi.