“Igrali smo poker i završili ljubeći se” : Slavna glumica krije svoj privatni život, a u braku je već 22 godine

Holivudska diva Kejt Blančet je australijska glumica i dobitnica mnogih filmskih nagrada, od kojih su najvažnija dva Oskara, tri Zlatna globusa i tri BAFTA nagrade.

Kejt Blanšet
Beta

Kejt je jedna od najplaćenijih glumica na svetu, a 2007. i 2018. važila je za jednu od 100 najuticajnijih ljudi na svetu.

Svi dobro poznajemo njen talenat i uloge koje je tumačila u brojnim filmskim ostvarenjima, ali privatni život glumica retko ističe. Jednom prilikom je rekla da je to zato što i sama ne voli da gleda filmove u kojima su glumci čiji privatni život dobro poznaje, jer joj to skreće pažnju sa talenta i glumačkog umeća jedne osobe.

Oskara je dobila za uloge u filmu Aviator i Nesrećna Džasmin.

Kejt je udata za scenskog pisca Endrua Aptona. Upoznali su se 1996. godine na setu snimanja jednog TV šoua, a venčali su se u decembru naredne godine.

Nastavili smo da se družimo, a onda smo jedne večeri igrali poker i ne znam kako, ali nekako smo završili ljubeći se. Tri nedelje kasnije on me zaprosio. To je bio najromantičniji trenutak u mom životu – rekla je glumica o početku ljubavi sa suprugom.

Par ima četvoro dece, tri sina i jednu usvojenu ćerku.

Prvog sina Dešijela Kejt je rodila 2001, drugog Romana Roberta 2004. i trećeg Ignejšusa Martina dobili su 2008. godine.

2015. godine par je usvojio ćeku Editu Vivijan Patrisiju, a Kejt je rekla kako su od rođenja prvog sina želeli da usvoje dete.

Kada treba da izađe iz lika i postane opet mama, glumica kaže da joj u tome najviše pomažu njena deca.

Potrebno je da deci dam da jedu, pomognem im sa zadacima i spremim ih uveče za krevet. Oni su moja najjača veza s realnošću – rekla je glumica.

Kejt Blančet je nesumnjivo zvezda, ali ni po čemu tipična: ne trči za samopromocijom, ne puni stranice tabloida skandaloznim ispadima, ne menja svaki čas partnere, mrzi selfije, ne oglašava se na Tviteru. Čak i ne živi među filmadžijama na Beverli Hilsu, nego je za trajnu adresu prvo odabrala Englesku, i to priobalni gradić Brajton, zatim se s porodicom preselila u rodnu Australiju, gde je kupila kuću u Sidneju kako bi decu podizala daleko od razmaženog filmskog sveta, a nedavno opet porodičnu bazu preselila u Veliku Britaniju, u idilično mestašce u Saseksu.

Ipak, stvari nisu uvek bile idilične za nju. Kaže da je odrastala u porodici u kojoj nije bilo raskoši.

Odrastala sam u besparici. Moja porodica je dobro znala šta znači onaj panični strah koji osetite kada nemate novca i ne znate da li će ga biti – rekla je diva.

O estetskim operacijama nikada nije ni razmišljala jer kaže da niko ne može da predvidi kakve će biti dugoročne posledice.