IGRAO SE ALBANSKI PLES: Rita Ora održala koncert u Prištini, a evo zbog čega je RAZBESNELA FANOVE (VIDEO+FOTO)

Rita Ora
Beta

Koncertom svetski poznate pevačice poreklom sa Kosova Rite Ore, pred oko 100.000 građana Prištine i drugih delova Kosova, na trgu Skenderbeg okončan je prvi dan obeležavanja desete godišnjice nezavisnosti Kosova.

 

Britanska pevačica doputovala je u svoj rodni grad veoma uzbuđena, što se moglo zaključiti po njenim objavama na društvenim mrežama.

Njen nastup, koji je inače bio besplatan, dugo će se prepričavati, s obzirom na to da je na njemu u jednom trenutku, grupa mladića zaigrala tradicionalni albanski ples. Fanovi Rite Ore, poznate po modernom zvuku u svojim pesmama, sigurno su prvi put imali priliku da vide i čuju pevačicu u tom izdanju.

Specijalno za nastup Prištini, pevačica je napravila i dukserice sa natpisom “Kosovo”, čiju prodaju je objavila na svom Instagramu, sa naznakom da prihod od njih ide u humanitarne svrhe. To je izazvali burne reakcije i komentare, kako od Srba koji su isticali da je Kosovo srpsko, tako i od Albanaca.

Rita Ora je rođena u Prištini, ali su se njeni roditelji preselili u Englesku dok je još bila beba. Iako često ističe da je Albanka, Rita je više puta pokazala da ne zna puno o svojoj istoriji, pa je nedavno u jednoj emisiji izjavila da je Kosovo pre „nezavisnosti“ bilo deo Albanije.loading...