Neverovatna iluzija strelice koja se okreće i uvek pokazuje u desnu stranu, potpuno je zaludela internet gde ljudi pokušavaju da otkriju u čemu je tajna.

 

Optička varka je poslednji trik iz rukava japanskog matematičara, a isprva se čini da se radi o običnoj strelici. Ali oči mogu da prevare, što se vidi i na snimku.

Postavljena na drveni stalak, strelica je pažljivo napravljena da kada se okrene “menja oblik”. Ova promena vidi se samo iz tačno određenog ugla posmatranja.

Korisnici društvenih mreža danima “bulje” u ovu fotku: Na njoj je ŽIRAFA, ali NIKO NE MOŽE DA JE NAĐE (FOTO)

Iluzija je ideja profesora Kokočija Sugihare, doktora inžinjerskih nauka sa Meiđi univerziteta u Tokiju. Sugihara je poznat po svojim 3D iluzijama koja teraju posmatrače da preispituju svoja čula.

Right Pointing Arrow: spin this arrow 180 degrees and it still points to the right- only in a mirror will it point left (and only to the left). Another incredible ambiguous object illusion by mathematician Kokichi Sugihara of Meiji University in Japan, the inventor of this illusion and art form. A clever combination of reflection, perspective, and viewing angle produce this striking illusion. ➡️ Follow the link in my profile for info about where to get this illusion arrow and other amazing items featured here on @physicsfun #illusion #ambiguouscylinderillusion #ambiguouscylinder #geometry #mirrorreflection #physics #ambiguousobject #kokichisugihara #physicstoy #math #mathtoy #mathstoy #optics #opticalillusion #3dprinting #perspective #science #scienceisawesome

A post shared by physicsfun (@physicsfun) on

Njegov poslednji trik objavljen je na instagram stranici “Fiziksfan”, gde je za kratko vreme pogledan preko 350.000 puta.

 
Okrenite strelicu za 180 stepeni i i dalje će pokazivati udesno, samo u ogledalu će pokazivati ulevo, i tada samo ulevo – naveo je autor.

Na kraju snimka autor pokazuje u čemu je tajna “magije”. loading...