IMA JE U SVAKOJ RADNJI: Čaj od ove biljke POVEĆAVA GRUDI (RECEPT)

Grudi
Printscreen/Youtube

Žene kažu da deluje!

 

Piskavica (lat. Trigonella foenum-graecum), može da se svrsta u prirodna čuda antičkog doba, kada je bila izvanredno hvaljena i cenjena.

Ovo seme možete da nađete u skoro svakoj prodavnici zdrave hrane.

Seme piskavice je bogat izvor proteina, minerala, vitamina i fitonutrijenata. Među lekovitim svojstvima su kolin, trigonelin diosgenin, jamogenin, tigogenin i neotigogenin. Od vrednih minerala, sadrži bakar, gvožđe, magnezijum i mangan.

Postoji nekoliko načina upotrebe ovog korisnog semena.

U zapadnoj herbalnoj medicini, pije se u obliku čaja za izbacivanje viška sluzi iz sinusa, grla, pluća i gornjeg respiratornog trakta. Delotvorna je i protiv alergija i groznice. Stimuliše metabolizam jetre i bubrega, i na taj način zagreva vaše telo. Piskavica smiruje i leči sluznicu disajnog, probavnog i urogenitalnog trakta. Snižava holesterol u krvi već nakon 10 dana primene.

Dopuna u svakodnevnoj ishrani: dve velike kašike pomešajte s jogurtom ili voćnim sokom.

Piskavica u lečenju probavnog sistema deluje na nekoliko načina: stimuliše probavu,

 Čaj za povećanje grudi od piskavice

Dve kašike semenki stavite u 2 dl hladne vode. Zakuvajte, pustite da odstoji poklopljeno 20 minuta uz povremeno mešanje, zatim procedite. U čaj od piskavice dodajte malo domaćeg meda, a možete i svež limun ako vam taj ukus više prija. Pijte polako, u malim gutljajima. Dozirajte najviše dve šolje dnevno.

budi apetit i uklanja višak sluzi. Kao gorki tonik povoljno utiče na jetru i slezinu poboljšavajući njihov metabolizam. Koristi se kod teške probave, manjka apetita, slabosti, dijareje i kod uvećane jetre i slezine.

Mada zvuči neverovatno, piskavica može ženama da poveća grudi, jer sadrži fitoestrogen koji utiče na rast dojki i na zadržavanje vode u tkivu. Postoje 2 načina za ovo: masaža i pijenje čaja.

Semenke piskavice možete da kupite u bilo kojoj prodavnici zdrave hrane, a treba da ih potopite u vodu preko noći. Drugi dan s vodom u koju su semenke ispuštile svoje hranjive sastojke masirate grudi.

Osim za lepotu, dobra je i za dojilje jer podstiče proizvodnju mleka, umiruje bebe, na taj način bebe uzimaju potrebu kolčinu gvožđa i pomaže u dobijanju na težini.

Takođe, smanjuje tegobe PMS-a.

Zbog delovanja na matericu konzumirajte je par dana pre porođaja, jer podstiče kontrakcije i olakšava sam čin rađanja, piše BKTVnews.

Osim što pomaže ženama, dobra je i za muškarce zbog diosgenina u svom sastavu. Diosgenin jača polnu moć i leči mnoge polne probleme.