IMA SAMO 21 GODINU A VEĆ JE DOBILA VELIKO PRIZNANJE: Kendal Džener postala MODNA IKONA DECENIJE

Kendal Džener
Wikipedia

Američka popularna manekenka Kendal Džener, koja šeta pistama od 2011. godine, počastvovana je priznanjem za modnu ikonu decenije koje će joj biti uručeno 8. septembra tokom svečane ceremonije dodele nagrada "The Daily Front Row's Fashion Media Awards".

 

Iako 21-godišnja Džener nema mnogo iskustva iza sebe, za razliku od brojnih drugih modela i manekenki, činjenica je da je proteklih godina postala jedno od najpoznatijih i najpoželjnijih lica u modnoj industriji.

Prema Forbsovoj listi, ona je prošle godine bila treći najplaćeniji model u svetu, sa zaradom od 10 miliona dolara. Najplaćenija manekenka na svetu je Điđi Hadid.

Džener je postala popularna televizijska ličnost, a posle i model, nakon pojavljivanja u šou programu “Keeping Up with Kardashians”. Mlada lepotica danas je prvi izbor brojnih modnih kuća. Pre dve godine imala je udarnu sezonu kada je na sedmicama mode u Njujorku, Milanu i Parizu šetala po pistama u kombinacijama najpoznatijih modnih dizajnera.

Posle je dobila priliku da prošeta kao anđeo prestižnom pistom Viktorija Sikreta. Nakon što ju je Forbs uvrstio na listu najplaćenijih modela, Džener je postala i jedna od 15 najpraćenijih slavnih ličnosti na Instagramu.

Zahvaljujući tome, Džener najviše novca zarađuje reklamirajući razne proizvode na društvenim mrežama. Ona po jednoj objavljenoj sponzoriranoj fotografiji zaradi blizu 400.000 dolara.