IMALI SU PETORO SVOJE DECE, A ONDA SU USVOJILI JOŠ SEDMORO! Njihove avanture sada prati ceo svet (FOTO)

Pedesetogodišnja Pam i njen suprug Geri Vilis iz mesta Menifi u Kaliforniji, koji imaju petoro dece, nisu imali dileme kada su videli da se traže usvojitelji za sedmoro dece, koja su nakon gubitka roditelja, bila u hraniteljskim porodicama.

deca
Pixabay.com

Roditelji sedmoro dece (Adelino, Rubi, Ališja, Entoni, Obrijela, Leo i Ksander, starosti od četiri do 15 godina) poginuli su u automobilskoj nesreći.

Pam je rekla da je, čim ih je ugledala, shvatila da „treba da im postane majka”. Dodala je da sa suprugom ranije nikada nije razmatrala usvajanje, ali da su ovog puta imali isto mišljenje.

View this post on Instagram

A post shared by Pam Willis (@second.chance.7)

Objasnila je da su oboje osećali „da je taj potez nešto što je Bog želeo od njih”, ali rečeno im je kada su nazvali broj na oglasu da su se hiljade drugih ljudi već prijavile.

Deca koja su ostala siročad, i pre smrti roditelja su imala težak život, jer su neretko bili na granici siromaštva.

Njihova majka je imala 31. godinu, a otac 42. godine, kada su zadobili smrtne povrede nakon što se njihov automobil prevrnuo sa auto-puta.

Pam je rekla da je mlađoj deci bilo teže da se prilagode, i budu jednostavno – deca, jer su iskazivala veću zrelost od one koja se očekuje u njihovim godinama.

Ceremonija slavlja povodom dolaska sedmoro dece u porodicu bila je velika, a Pam i Geri imaju sa skoro 49.000 pratilaca na Instagramu jer ljude interesuje njihov „novi život sa sedmoro dece”.

„Znali smo duboko u sebi da je ova misija bila zadatak stavljen pred nas. Ako ne mi, ko onda? U hraniteljskim porodicama su bili godinu dana otkako su im roditelji stradali u saobraćajnoj nesreći koju su deca nekim čudom preživela”, kažu Pam i geri i dodaju da su potpuno spremni da ih „sve drže na okupu, da im obezbede dovoljno prostora, vremena, ljubavi, strpljenja…”