LUKA RACO ZA DNEVNO.RS: Znate ga kao Ristu iz “Sinđelića”, a sada je napisao HIT KNJIGU! Nama je otkrio ZAŠTO

Luka Raco
Instagram/luka_raco

Mladi glumac Luka Raco je nedavno objavio autobiografiju koja je bila jedna od najtraženijih knjiga na beogradskom Sajmu knjiga, a šta je u njoj napisao, kao i još neke stvari vezane za karijeru, otkrio nam je u intervjuu za naš portal.

 

Publika ga je upoznala kao Ristu u seriji “Sinđelići”, a zahvaljujući toj ulozi Luka Raco je postao jedan od najpopularnijih glumaca mlađe generacije. Kada se tome doda činjenica da je po struci ekonomista, kao i da nije završio Fakultet dramskih umetnosti, njegov uspeh sigurno dobija još ozbiljniju dimenziju. On veruje da je “krivac” za sve njegova upornost i rešenost da ne odustane od onoga što voli, a to je gluma!

– Gluma je oduvek bila moja ljubav, ali me je izbor fakulteta odveo u pravcu ekonomije. Nikad nisam želeo da odustanem od onoga što volim i imao sam sreću da postignem dva cilja posle srednje škole – diplomu ekonomiste i da glumim – otkrio nam je Luka Raco u intervjuu za portal Dnevno.rs

 

  • Kako ste postali deo glumačke ekipe “Sinđelića” i šta mislite o liku Riste?

Sve je počelo 2013. godine kastingom za seriju “Sinđelići”. Sada kada se setim tog početka prosto mi je neverovatno šta se sve izdešavalo u protekle četiri godine. Jedno veliko životno iskustvo. Rista je mladi srednjoškolac i tu je bila bitna razlika između njega i mene tada. U nekim segmentima sebe mogu da vidim i prepoznam u određenim situacijama iz tog perioda. Rista je moja suprotnost u većini karakternih crta, ali sa uživanjem sam glumio takvu ulogu.

  • Gledaćemo vas i u seriji “Nemanjići- rađanje kraljevine”. Da li vam se više dopada istorijska tematika, ili ste ipak za “moderne priče“, poput onih u kojima ste do sada glumili?

Želim da oprobam sebe u što više različitih žanrova, tako da svaku novu ulogu shvatam kao novi izazov i prihvatam je sa ushićenjem tako da je jako teško reći šta mi se više dopada. U toj seriji igram mladog dvorjana koji se upliće u porodične odnose. Toliko mogu da otkrijem.  Mislio sam da će to biti vraćanje u prošlost. Pitao sam se kako treba da se ponašam, kakav stav da imam, kako da govorim… Ipak, čim zakoračite u kadar pored vitezova, kraljeva, župana, istog trenutka uplovite u vremeplov koji vas unese u atmosferu, pa nakratko zaboravite da snimate seriju.

  • Šta bi za Vas bio najveći glumački izazov i da li postoji neka uloga koju potajno priželjkujete?

 

Za početak želim samo da bude što više uloga, i da budu što raznovrsnije.

  • Šta vas je motivisalo da napišete knjigu i šta u njoj može da se pročita?

Odvažio sam se da to uradim zato što neprestano dobijam pitanja u vezi sa glumačkom i manekenskom karijerom, ljubavlju, treniranjem, ali i svim ostalim temama koje pripadaju privatnoj sferi mog života. Sva ta pitanja sam objedinio i odgovorio na njih, ali ovoga puta opširno, bez zadrške i, naravno, potpuno iskreno kao i uvek.

Pored toga, moram vam priznati da sam se opredelio za knjigu, jer je to jedinstvena prilika da sve podsetim koliko je važno da gajimo ljubav prema čitanju. Iako je internet danas najzastupljeniji način prenošenja informacija, smatram da ništa ne može zameniti osećaj kad uzmemo knjigu u ruke i prepustimo se čarima čitanja.

Takođe, ova knjiga predstavlja ostvarenje još jednog cilja kojem sam godinama težio.

  • Da li mislite da ste uzor tinejdžerima i koliku to težinu i odgovornost sa sobom nosi?

Kada shvatite da određeni broj mladih oponaša šta radite, kako se oblačite, ponašate, sve to nekako sa sobom nosi veliku odgovornost, ali isto tako i privilegiju da imate tu mogućnost da utičete na mlade u što boljem smislu.

  • Da li vam smeta kada vas kvalifikuju kao lepotana i koliko to može da pomogne ili odmogne u poslu kojim se bavite?

To je ipak sve stvar ukusa, a što se tiče javnog posla fizički izgled naravno doprinosi, ali bih ga ja nazvao samo malim bonusom. Ipak, on nije presudan na kraju dana.