IPAK NE STOJI LEPO SVIMA? Ovo je sve što treba da znate pre nego što se odlučite za BOB FRIZURU

Kada je u pitanju kosa, u ovom trenutku ne postoji popularnija frizura od fantastičnog boba.

pixabay

To vam može potvrditi i samo jedan pogled na modne piste u Londonu ili Parizu, bilo koji događaj koji na crvenom tepihu okuplja poznate dame, ali i šetnja centrom grada. Do sada su ga isprobale brojne poznate dame, od Irine Šajk pa sve do Severine, a nije joj odolela ni Kim Kardašijan, kao ni Monika Beluči koja zbog drastične promene frizure izgleda neprepoznatljivo. Ivanka Trump i Prijanka Čopra samo su još neke od poznatih žena koje su u poslednje vreme odlučile da provere kako im stoji bob. I čini se da su svojim potezom uspele da uvere mnoge kako upravo ova frizura svima dobro stoji.

Ako ste već krenule da zakažete šišanje kod svog frizera, pričekajte još malo. Postoji nekoliko stvari na koje morate obratiti pažnju pre nego što donesete odluku o tom drastičnom potezu.

Oblik lica je bitan

Iako bob generalno odgovara svakom obliku lica, ključno je odabrati pravi bob. Naime, postoji nekoliko vrsta boba. Kraći ili duži, stepenasto ošišani i talasasti bob samo su neke od njih, a pogrešan odabir mogao bi da naglasi pogrešne delove vašeg lica i navede vas da pomislite kako je bob najgora frizura koju ste ikada imali u životu. Trik koji stručnjaci za stilizovanje kose predlažu je da isprobate periku i tako proverite kako bi vam stajala frizura koja vam se sviđa. Razmislite o tome koliko ste vremena spremni da odvojite za svakodnevno stilizovanje kose. Naime, ne odgovara svaki bob svakom tipu kose, a osim toga, svaki od njih zahteva određeno vreme kako biste ga oblikovali. Ako imate tanku kosu, najbolji izbor je kratki bob zbog kog će vaša kosa izgledati gušće. Nasuprot tome, gustoj kosi bolje odgovara duži bob koji zahteva manje brige. Ako je vaša kosa prirodno kovrdžava, budite posebno oprezni prilikom odabira dužine, a verovatno će vam najbolje odgovarati bob koji je iza kraći, a napred malo duži.

Češće ćete posećivati frizera

Ako ste pomislili kako kraća kosa podrazumeva i manje brige, prevarili ste se. Bob je potrebno redovno održavati pa stručnjaci savetuju šišanje vrhova na svakih šest nedelja, a ako se odlučite na kraći bob onda će posete frizeru biti još češće, piše index.hr. Naravno, to podrazumeva i veće finanijske izdatke pa proverite hoće li se ova frizura, osim u vaše vreme, uklopiti i u vaš budžet.