ISHRANA PO HOROSKOPU: Ovan voli crveno meso, Rak ne preskače supu, a Jarac…

Koji je horoskopski znak pravi gurman, a koji jede u trku?

OVAN
Zbog vladavine Marsa ovnovima odgovara sve što je crveno,zato će se na njihovom jelovniku naći crveno meso,crvene parike,paradajzi,lubenice kao i umaci crveni i vrlo teški. Ponekad može i zeleno ali samo ako je u to zeleno umotano u ono njima najdraže crveno meso, (npr. sarma). Probleme sa metabolizmom nemaju jer su stalno u pokretu. Posluživanje za njih je vrlo jednostavno,velika šnicla ili mesni odrezak i malo priloga njima je dovoljno.
Zato s obzirom da u njihovom telu ima previše toplote, potrebno je smanjiti unos mesa, pa u svoj jelovnik da uvrste povrće,jabuke, ribu.

BIK
Najvažnije je da im frižider uvek bude pun. U Zodijaku bikovi su najveći gurmani. Na njihovom meniju se nalaze masna jela, sočni umaci,sirevi, poslastice, vino, a skloni su i debljanju. Vole kreativne recepte i skupa jela, a hrana im je sredstvo za uživanje u životu. Potrebno im je jako puno kretanja, s obzirom da unose jako puno kalorija. Preporučuje se da konzumiraju mineralnu vodu i da povremeno odu na dijetu.

BLIZANCI
Stalno su u pokretu tako da njma odgovaraju sitni zalogaji, pikantni namazi, peciva, semeke, raznoliko povrće i voće. Dobre su telesne građe i kod njih je prejedanje retkost. Riba, lagani namazi i sva lagana hrana njihov je sinonim. Jela začinjena aromatičnim začinima njima otvaraju apetit. Vole raznolikost recepata za jela, a ako je to sve još u bojama – to će im nahraniti i njihov um što je njima i najbitnije.

RAK
Najbitnija stvar na njihovom jelovniku je topla supa, riba i meso. Ljubitelji su domaće hrane, jer neguju tradiciju, a posebno ako to dolazi iz mamine kuhinje. Privrženi su porodicui i kolekcionari su starih recepata koje će vrlo rado podeliti. Obožavaju sva jela koja mirišu na njihovo detinjstvo. Zbog potrebe za vodom najviše im odgovaraju jela koja se jedu sa kašikom.

LAV
Kraljevski jelovnik, jer se osećaju kao kraljevi, ali vole sve da podele sa društvom, naravno da su na čelu stola. Vole pečenja, raskošna i fina jela i jaka vina. Obavezno je na stolu i raznoliko voće. Vole kremaste kolače sa prelivima i torte. Da bi ipak smanjili unos mesa potrebno im je i puno raznovrsnih salata.

VAGA
Uživaju prvo u estetskom izgledu hrane. Imaju talenat za kuvanje i dekoraciju. Na njihovom stolu će se naći zahtevna jela poput piletine, divljači, ribe… uz dekoraciju raznih boja povrća. Kod konzumiranaja hrane nisu probirljivi. Iako paze na svoj izgled najviše od svih znakova Zodijaka znaju da zgreše i preteraju sa hranom, pa su često na dijetama. Ne mogu da odole kolačima, a posebno čokoladi.

ŠKORPIJA
Oni se ne boje eksperimentiranja u ishrani. Hrana mora biti jednostavno drugačija kao i njihova ličnost, pripremljena na maštovit način ekcentričnog ukusa i izgleda. Meso mogu da jedu na razne načine. Hrana mora biti začinjena pikantnim začinima i ukrašena. Izbegavaju masno, a vole mleko i voće. Ljubitelji su pice, palačninka i vole da kombinuju sastojke.

STRELAC
Odgovara im hrana bogata proteinima jer vole sport i aktivnosti na otvorenom, a naročito vole prirodnu hranu koju sami mogu da uberu. Njihov avanturistički duh ne ustručava se da proba jela starih kultura, kao što su meksička, kineska, indijska. Vole testeninu i jela sa dosta povrća zbog minerala i neobične začine. Poslastice nakon dobrog ručka nikad neće odbiti.

JARAC
Pošto su tradicionalisti, odgovara im sve po starom receptu, veliki su gurmani. Supa je obavezna pre glavnoga jela, meso koje mora biti dobro pečeno, servirano uz krompire ili rižu i naravno salate. Drže se protokola u serviranju hrane. Odgovara im hrana koja je bogata kalcijumom kao što su mleko i mlečni proizvodi. Začini moraju biti isprobani i provereni. S obzirom da vole dobra vina, poznati su i enolozi.

VODOLIJA

Usuđuju se da uđu u svakakve eksperimente sa hranom, jer njihova priroda voli da ide u drugačijem smeru. Obožavaju maštovite sendviče i neobične poslastice. Vole mešane ukuse, slatko-slano-kiselo. Testeninu obožavaju na sve načine, neobične umake, a često i sami ih i sami izmisle po svom ukusu. Vole jela na bazi limuna i topla peciva.

RIBE
Maštoviti su u kombinaciji više vrsta jela. Odgovara im mediteranska kuhinja plodovi mora, ribe, povrće i neizbežno maslinovo ulje. Vole više manjih različitih obroka i minimalizam je ono što ih uveseljava. Vole predjela, ali i razne kompote naročito one od jabuka ili ananasa.