ISKUSNE DOMAĆICE OTKRIVAJU: Trikovi za brzo i lako ČIŠĆENJE STANA

Čišćenje Domaćica
Pixabay.com

Uvek nam dobro dođu trikovi iskusnih domaćica - male cake olakšavaju život i ubrzavaju čišćenje.

 

Nije neobično što prašnjavi lusteri i masne vatrostalne činije sa zapečenim naslagama hrane ostaju poslednji na redu… Svaka domaćica zna da za ove zadatke obično mora da ostavi mnogo vremena, ali postoje načini da se ipak obave malo brže. Kako da se sa lakoćom izborite i sa dlakama vašeg kućnog ljubimca na nameštaju, kao i sa iznenadnim flekama koje morate brzo da uklonite…

Brzinsko skidanje fleka

Fleke se mogu skinuti na razne načine, ali najveći broj tih načina iziskuje vreme ili neke specijalne hemikalije. Kad treba delovati u kratkom roku, najbolje je da se poslužite onim što skoro svi imamo u kupatilu: penom za brijanje. Natapkajte mrlju vlažnom krpom pa nanesite penu za brijanje i ostavite da deluje deset minuta. Isperite hladnom vodom i mrlja će nestati.

Aluminijumska folija za čišćenje vatrostalnih posuda

Na prelepim vatrostalnim posudama tokom pečenja jela se uhvate jake naslage. Ukoliko nemate pri ruci specijalan sunđer za ribanje vatrostalnog stakla, poslužite se onim što sigurno imate u kuhinji – aluminijumskom folijom. Zgužvajte jedan komad u lopticu, uz pomoć deterdženta za sudove i vode napravite sapunicu, pa oribajte sud – ići će sasvim lako!

Limun za čišćenje daske za sečenje

Limunov sok je magičan kada treba očistiti daske za sečenje od drveta ili plastike. Isecite limun napola, iscedite sok na zaprljanu površinu, istrljajte i ostavite da stoji 20 minuta pre ispiranja. Nakon ovog rituala, daska će biti čista i spremna za nove kulinarske izazove.

Gumene rukavice za skupljenje životinjskih dlaka

Kada naiđe period linjanja, nećete biti srećni kada videte svuda po kući dlake vašeg slatkog ljubimca. Umesto što ćete se nervirati što niste uspeli da usisate sve dlake, predstavljamo vam jednostavno i brzo rešenje. Navucite gumene rukavice i rukom pređite preko površine. Sve dlake će ostati na rukavici, a vi ćete ovaj problem rešiti za tili čas.