Nova knjiga o životu muzičara Prinsa, koju je napisala njegova bivša supruga Majte Garsija, do detalja opisuje kako se njihov brak raspao nakon što im je 1996. godine sin preminuo samo nekoliko dana nakon rođenja.

 

Ipak, to je bio samo početak njihovih muka, pošto je Majte posle godinu dana izgubila i drugo dete. Ona je u četvrtom mesecu trudnoće imala spontani pobačaj.

 
Majte kaže da je bila očajna kada joj je doktor saopštio ove vesti, ali i da joj je laknulo što to dete, za razliku od prvog sina Amira, neće morati da trpi užasne bolove pre smrti.

Za to vreme, njen suprug se udaljio od nje, i ignorisao ju je kada mu je saopštila ove vesti. Ona je otišla kod majke koja ju je tešila i pomogla joj da prebrodi tragediju.

Nedelju dana kasnije, rekla je Prinsu da i dalje krvari i da je zabrinuta. Obratila se lekaru, koji joj je rekao da mora na kiretažu.

Tada je pevač, koji je bio sledbenik Jehovinih svedoka, zabranio supruzi da ode na operaciju, uprkos tome što to ugrožava i njen život.

– Priroda će to srediti ako joj dozvoliš. Ili ćemo da imamo veru ili ne – rekao je Prins.

– Neću da rizikujem svoju plodnost zbog nečega u šta ne verujem. Uradiću ono što lekari kažu – odgovorila mu je ona.

Majte ga srećom nije poslušala i uradila je intervenciju, a Prins je odbio da ide sa njom u bolnicu.

Podsetimo, Majte je u knjizi opisala i jezive detalje o gubitku sina Amira, koji je preminuo samo nekoliko dana nakon rođenja u oktobru 1996. Mališan je bolovao od retkog genetskog poremećaja. Tokom trudnoće, lekar je sumnjao da sa bebom nešto nije u redu, ali je Prins supruzi zabranio da uradi amniocetezu.