ISPOVEST MAJKE koja je podelila internet: “MOJA ĆERKA JE RUŽNA i očajna sam zbog toga!”

Devojčica
Pixabay.com

Na društvenoj mreži "Reddit" pojavila se dirljiva ispovest jedne majke izazvavši pravu pometnju i lavinu komentara. Naime, ona je priznala da je njena ćerka "jednostavno ružna", da nema lepe i slatke crte lica, zamolivši druge za pomoć - kako da svoju devojčicu nauči da bude srećna i zadovoljan sobom, uprkos što će je kritike drugih na račun izgleda sputavati u tome!?

 

Prenosimo delove ove emotivne poruke:

– Mrzim sebe zbog ovoga što ću reći, nemojte da me osuđujete, ali ovo je samo činjenica – moja devetogodišnja ćerka fizički nije atraktivna. Od mene i surpuga nasledila je najgore – njegove razmaknute oči i izraženi nos,  kao i moju zdepastu građu i kovrdžavu kosu. Jedan lekar je čak mislio da ima Daunov sindrom, iako je rođena kao sasvim zdravo dete – započela je ispovest ova žena.

Zabrinuta majka je tokom cele poruke isticala da beskrajno voli i ceni svoju kćerku, kao i da je puna kvaliteta i dobrih osobina, ali i da je svesna da će sigurno biti na meti šala druge dece u školi, kao i da je to već otpočelo.

– Kako postaje starija, deca sve češće primećuju kako izgleda. Neki se nisu suzdržali, a da to ne prokomentarišu. Njih nekoliko pitalo je svoje roditelje zašto je moja kćerka tako ružna. Zato me je strah – svi će procenjivati moju kćerku na osnovu spoljašnosti, a niko neće shvatiti koliko je ona zapravo zabavna, darežljiva i saosećajna. Niko neće shvatiti da je ona ono dete koje spašava napuštene mačiće, vraća bube natrag na lišće i daje sladoled drugoj deci – priča ova očajna majka.

Ona dodaje da je zbog toga neopisivo tužna.

– Često plačem, plačem mnogo. Ona ima divno srce i dobar karakter. Za nju će život biti težak, a ona to ne zaslužuje. Ne znam kako da prevaziđem osećaj krivice, jer i sama mislim da moje dete nije neodoljivo – napisala je ova zabrinuta žena.

Na kraju teksta, ova mlada Amerikanka zamolila je druge majke da joj pomognu i daju korisne savete.

 

– Molim vas ne mrzite me zbog svega što sam napisala. Već dovoljno mrzim sebe. Kako da joj odgovorim na pitanje: “Jesam li lepa, mama?”. Želim da joj pomognem da izraste u zdravu i srećnu mladu ženu, koja će moći da pokaže svetu koliko je divna – završila je izlaganje.

Ona je dobila podršku na stotine korisnika “Reddit-a”, koji su izneli savete kako da prevaziđe ovaj “problem”. Kakav bi bio vaš stav?loading...