Sej Koladi (36) romantika nikada nije bila previše važna. Ona je imala samo jednu stvar na umu dok je ulazila u noćne barove u potrazi za muškarcima. Seks.

– Oduvek sam bila veoma usmaljena. Otkad sam postala svesna sebe, a jedni lek za moju usmaljenost je bio seks. U svakom trenutku svog života sam imala pet mušakaraca koje sam mogla da pozovem radi seksa. I pored njih, sam tražila još. To što sam bila dobra u krevetu, zapravo je bila moja najjača osobina. Tada sam se osećala vrednom – priča Sej.

Za nju seks je bio centar života. Oko njega se vrtelo sve.

Sa 17 je postala zavisna od toga da pored sebe ima muškarca sa kojim bi stupila u odnos. Sa 19 je već spavala sa 40 muškaraca.
Njen opasan način života vodio ju je u propast- imala je dva abortusa, nekoliko ozbiljnih infekcija i probleme sa svojom porodicom.

U 30. godini se konačno usudila da potraži profesionalnu pomoć i priključi se sastancima seksualnih zavisnika. Sve to joj je pomoglo da apstinira šest godina i da danas pomaže drugima koji se nalaze u sličnoj situaciji.

– Seksualnu zavisnost uglavom povezuju sa mušakrcima, ali, naravno, posotoji mnogo žena koje se bore sa ovim problemom. Skoro 13 godina sam živela u jednom vrlo mračnom, usamljenom svetu koji sam sama stvorila i iz koga nisam umela da izađem. Nisam znala. Nisam želela. Kada sam se konačno usudila da zakoračim van, osetila sam ogromno olakšanje – objašnjava ona i dodaje da je ta zavisnost kao i svaka druga i da jednako čini ljude samoživim, destruktivnim i depresivnim.

Sej je izgubila nevinost kada je imala samo 13 godina i odmah zatrudnela. Dete je rodila sa 14, a sve to ostavilo je velike psihološke posledice na nju.
Sud se složio da njena baka bude staratelj ćerki Sej, a na taj način je i ona mogla da bude uz svoje dete.

– Tada sam bila sam veoma usmaljena i žudela za pažnjom. Polako sam postajala očajna – priča Sej.
Kada je imala 17 godina, upoznala je Pola, dečka sa kojim je počela redovno da praktikuje seks I tada je on postao zamena za njenu usmaljenost.
Ipak, to nije bilo dovoljno. Apetiti su joj rasli i tada se sve češče upuštala u potragu za onim koji bi zadovoljio njenu glad.

– Kada nisam imala intimne odnose, osećala sam strašan pad raspoloženja. Bivala sam depresivna i frustrirana – objšanjava ona.

Sa 17 je rodila drugo dete, sina Endrua, a svom dečku Polu je rekla da je dete njegovo, iako nije bila sigurna u to. Nakon rođenja drugog detata, Sej je dala sve od sebe da ostane verna, ali je zahtevala da joj Pol zadovolji apetite i tražila da imaju seks nekoliko puta dnevno.

Ipak, sva njegova pažnja, nije bila dovoljna, i uskoro je ponovo počela da ga vara i ponovo ostala u drugom stanju.

Ovog puta, odlučila se da prekine trudnoću.

Do 22. Sej je preležala hlamidiju dva puta. Uprkos bolestima i deci koja su je čekala kod kuće, Sej se svake noći se, bez izuzetka, upuštala u potragu za novim plenom.

– Ne sećam se najjasnije svog života između 25. i 30. Moja zavisnost je uzela maha i sve se događalo u nekakvoj sumornoj izmaglici, koja kao da je gasila i to malo života u meni – govori Sej tiho, dok zamišljeno gleda kroz prozor.

U 26. godini je ponovo zatrudnela. I opet abortirala. Nakon kiretaže, napila se i upustila u seks sa nepoznatim muškarcem.

– Ne znam na koji način sam uspevala da zadržim svoj posao konsultanta. Bilo mi je vrlo naporno da se kontrolišem i u kancelariji, a jednom sam čak dozvolila svojim strastima da zavladaju i spavala sa kolegom – govori ona.

Sa gorčinom se priseća situacije kada je, zbog svoje sluđenosti, zaboravila da plati kiriju i morala da pošalje decu kod familije.

U 30. je potražila profesionalnu pomoć i prihavtila celibat. Sej Kolade apstinira od 2009. i kaže da je sada konačno povratila kontrolu nad svojim životom.

– Ponosna sam na sebe. Program koji sam vežbala naučio me je da prepoznam znake i sprečim sebe da se ponovo nađem u paklu. Ne planiram da imam seks u dogledno vreme, a sutra ako naiđem na nekoga ko će me ispunjavti i pored koga ću osetiti pravu ljubav, zašto da ne. Sada sam se konačno oslobodila okova zavisnosti – govori ona.

Uprkos svom oporavku, Sej se svakoga dana budi se osećajem krivice i gorkim ukusom kajanja za životom koji je nekad vodila.loading...