čaršavi, jastučnice i navlake za jorgan ne prljaju brzo kao majice ili farmerke, to ne znači da treba da vam stoje na krevetu mesec dana.

 

Najbolje je da ih menjate jednom nedeljno, a najduže na dve nedelje jer se noću često znojite, a često u svoj krevet unesemo i  bakterije, a u krevetu provedemo trećinu života.

Dakle, zbog mirisa vašeg tela, kao i zbog opšteg zdravlja organizma, izuzetno je važno da redovno  menjate posteljinu. Uz to, praktikujte i ovo:

Čim je operete, vadite je iz mašine

Ma koliko da vas zamori menjanje posteljine, srećni ste kad konačno izgužvanu gomilu ubacite u mašinu i uključite da se pere. Ali vaša briga o posteljini ne sme tu da se završi. Treba da je, čim se ciklus pranja završi, trebalo bi započeti sušenje. U suprotnom, ako se prosuši u bubnju, miris omekšivača neće dugo trajati.

Ne pretrpavajte mašinu

Uvek je bolje da perete posteljinu iz dva navrata, nego da sručite sve odjednom u mašinu i preopteretite je. Da bi se posteljina potpuno oprala od deterdženta, morate joj dati dovoljno prostora u bubnju. Ako je voda lepo ne ispere, ostaju fleke od praška.loading...