Istaknite svoju lepotu iako ste preplanuli

Zaspali ste na suncu i lice vam je pocrvenelo. Odmah ga prekrijte šeširom i ohladite ga jogurtom ili zobenom kašom, a zatim ublažite crvenilo kremom od aloe vere. Sada se slobodno našminkajte i zablistajte u klubu.

Na već oštećenu kožu na lice izbegavajte da nanosite teške pudere, jer će oni dodtni iziritirati kožu. Zato preferirajte mineralnu šminku na bazi aloe vere, a crvenilo prekrijte žućkastim nijansama pudera tako ćete uravnotežiti prirodni ton kože. Kao završni potez preporučujemo da nanesete mat bronzer na obraze, da bi vam koža izgledala preplanula, ali ne i crveno.

Crvenilo kože se naglašava kada nanesemo crveni karmin, kao i jake koralne nijanse zato ih izbegavajte. Preporučuju se zlatni tonovi, koji vizuelno daju utisak preplanulosti.
Osobe sa svetlim tenom kada dobiju opekotine u ljubičastom podtonu i da ne bi istakli svoju oštećenu kožu trebalo bi da izbegavaju crvene, narandžaste i žute boje. Oni sa maslinastim tenom češće pocrvene, a ukoliko dobiju opekotine trebalo bi da ne oblače crvenu, zelenu ili plavu garderobu. Odeću birajte u što laganijim materijalima, kako ne bi dodatno nadražila kožu.