Nakon dosta odugovlačenja, postignut je dogovor oko druge sezone "Dosijea X" u novoj, obnovljenoj verziji.

 

Troje glavnih učesnika: glumci Dejvid Duhovni i Džilijan Anderson i kreator/izvršni producent Kris Karter, potpisali su nove ugovore i vraćaju se za još jednu turu epizoda.

 
Drugi ciklus trebalo bi da počne da se snima na leto, a emituje tokom sezone 2017/18.

Nikada se nije postavljalo pitanje da li producentska kuća “20th Century Fox” želi još jedno izdanje serije, već kada i kako pomenuta trojka može da usaglasi u svoje rasporede.

Prilično je teško. Džilijan živi u Londonu i ima malu decu. Odlazak u Vankuver na tri ili četiri meseca nije tako jednostavan za nju, naročito jer ima i druge poslovne obaveze. Dejvid je dostupniji, ali uvek može da uleti nešto krupnije. Nije lako naći vremena – rekao je u januaru Geri Njuman, direktor Fox TV grupacije.

Kada se “Dosije X” prošle godine vratio na male ekrane privukao je u proseku 16 miliona gledalaca u SAD po epizodi i bio druga najgledanija drama na nacionalnim kanalima.

Serija o specijalnim agentima FBI, Skali (Anderson) i Molderu (Duhovni) koji istražuju neobjašnjie slučajeve, originalno je počela da se prikazuje septembra 1993. Tokom devet sezona prikazivanja osvojila je 16 emija, pet zlatih globusa i nagradu Pibodi.