Film je poneo nominaciju za ovogodišnju nagradu BAFTA, u kategoriji za najbolji strani film, a osvojio je nekoliko nagrada Srebrene trake u različitim kategorijama, koju dodeljuje Italijanski nacionalni sindikat filmskih novinara.

Prvo prikazivanje filma za domaću javnost biće na FEST-u, 24. februara, u Sava centru u 21:30h, posle čega će krenuti u redovnu bioskopsku distribuciju (28. februara).

Film “Dogman” koji je okarakterisan kao “urbani vestern” snimljen je prema istinitoj priči o ljudskim sudbinama i sklonosti čoveka ka nasilju. U mračnom Napulju odvija se istinita priča, u kojoj se sučeljavaju pristojnost i nasilje, ljudsko dostojanstvo i organizovani kriminal.

Na periferiji između metropole i divljine gde vlada zakon jačeg, zajedno sa ćerkom Alidom živi Marčelo – sitan i blag čovek koji dane provodi u svojoj skromnoj radnji za negu i održavanje kučića. U istom kraju živi i Simon, lokalni siledžija, prevarant i lopov, koji maltretira sve oko sebe.

Odlučan da potvrdi svoje dostojanstvo nakon svega što je pretrpeo zbog Simona, Marčelo planira osvetu sa neočekivanim ishodom.

Film će se naći u svim bioskopima od 28. februara.