ISTINITA PRIČA KOJU SVI ŽELE DA VIDE: “Mali” italijanski film koji je zasenio planetarne blokbastere (VIDEO)

Nakon uspeha sa filmom “Gomora” respektabilni italijanski reditelj Mateo Garone pružio nam je još jedno uzbudljivo ostvarenje, film “Dogman,” čiji je protagonista filma, Marčelo Fonte proglašen za najboljeg glumca 71. Kanskog festivala.

Promo

Film je poneo nominaciju za ovogodišnju nagradu BAFTA, u kategoriji za najbolji strani film, a osvojio je nekoliko nagrada Srebrene trake u različitim kategorijama, koju dodeljuje Italijanski nacionalni sindikat filmskih novinara.

Prvo prikazivanje filma za domaću javnost biće na FEST-u, 24. februara, u Sava centru u 21:30h, posle čega će krenuti u redovnu bioskopsku distribuciju (28. februara).

Film “Dogman” koji je okarakterisan kao “urbani vestern” snimljen je prema istinitoj priči o ljudskim sudbinama i sklonosti čoveka ka nasilju. U mračnom Napulju odvija se istinita priča, u kojoj se sučeljavaju pristojnost i nasilje, ljudsko dostojanstvo i organizovani kriminal.

Na periferiji između metropole i divljine gde vlada zakon jačeg, zajedno sa ćerkom Alidom živi Marčelo – sitan i blag čovek koji dane provodi u svojoj skromnoj radnji za negu i održavanje kučića. U istom kraju živi i Simon, lokalni siledžija, prevarant i lopov, koji maltretira sve oko sebe.

Odlučan da potvrdi svoje dostojanstvo nakon svega što je pretrpeo zbog Simona, Marčelo planira osvetu sa neočekivanim ishodom.

Film će se naći u svim bioskopima od 28. februara.