ISTINITA PRIČA O KLEPTONOVOJ “LEJLI”: Toliko ju je voleo i – zamalo uništio

erik klepton
wikipedia/Stoned59

Manekenka Peti Bojd inspirisala je hit "Layla" Erika Kleptona, ali sad joj se sigurno sloši kad ga čuje.

 

Kad je upoznala Kleptona, Peti Bojd je bila udata za Džordža Harisona, slavnog Bitlsa, koga je upoznala na setu filma “A Hard Day’s Night”. Inače, Kleptonovog najboljeg prijatelja u to vreme.

Malo – pomalo ona je postajala moja opsesija. Baš onako kada nešto ne može da vam izađe iz glave ma koliko se trudili da ne razmišljate o tome, a činjenica da je ona bila žena mog najboljeg druga stvarala mi je neki čudni osećaj, gorak i sladak u isto vreme, koji me je izjedao – rekao je Klepton jednom prilikom.

Ona, naravno, o tome nije znala ništa.

Čak ni kad je Klepton objavio pesmu “Layla” u kojoj je opisao ljubav prema Peti. Klepton je tad, navodno, bio u šemi sa Petinom mlađom sestrom Polom, koja ga je ostavila kad je shvatila o kome zapravo govori ta pesma.

#georgeharrison #pattyboyd #blackandwhite #60s #thebeatles #something

Фотографија корисника an_occasionaldream (@an_occasionaldream) дана

Ipak, svoju “Lejlu” je morao da sačeka – ona ga je odbila, a on je upao u heroinsku zavisnost i na neko vreme se izgubio iz javnosti.

#georgeharrison #pattyboyd #sunglasses

Фотографија корисника Chris (@chrisfennell7) дана

Bojdova i Harison su se razveli 1977. godine, posle 10 godina braka, a Bojdova je pre razvoda imala kratku aferu sa Ronijem Vudom iz Rolingstonsa.

the lovely patty boyd. 7/5/16. #pattyboyd #georgeharrison #ericclapton #itgirl

Фотографија корисника Jessica Dietz (@dandizette_detroit) дана

Dve godine kasnije, konačno je prihvatila Kleptona. Legenda kaže da ju je zaprosio tako što je poslao asistenta sa porukom:

– Erik Klepton hoće da te oženi. Rekao je da ti kažem, da ako nećeš, možeš da se gubiš.

Par se venčao iste godine, a Peti je, navodno, već na medenom mesecu otkrila da je suprug vara. Takođe, u jednom intervjuu je ispričala kako ju je Erik, nakon šest godine braka, odveo na večeru i rekao joj da je započeo vezu sa italijanskom manekenkom Lori Del Santo, da bi joj nekoliko nedelja kasnije saopštio da je Lori trudna.

Tokom braka sa Kleptonom, Peti je i sama upala u probleme s alkoholom i drogom, a iz tog mraka se izvukla tek 1984. kad ga je napustila. Zvanično su se razveli 1989. godine, a kao razloge je navela Kleptonov alkoholizam i neverstva.

Peti se prošle godine udala po treći put, za Roda Vestona, kojeg je upoznala 1980. godine i danas izgleda ovako.