Istopi srca svima koji ga vide! NAJMANJI KONJ NA SVETU ZOVE SE SREĆKO i živi u Sremu (FOTO)

Tek nešto veći od odrasle mačke, ali sladak kao šećer!

Promo

25. jubilarna fijakerijada u Surduku održana je na terenu fudbalskog kluba „Borac“ u nedelju 30. septembra, u organizaciji konjičkog kluba „Conversano“. Ovaj događaj je bio završna fijakerijada u Srbiji u 2018. godini na kojoj su se takmičili konji u kategorijama dvopreg, četvoropreg i petoropreg na kapije na 1500m, koji su u ovoj godini osvojili najveći broj poena.

IZNENAĐENJE U SURDUKU: Na jubilarnoj Fijakerijadi i lipicaner NEPROCENJIVE VREDNOSTI

U okviru manifestacije prikazan je i konj koji je uvršten u jednog od najboljih konja na svetu u poslednjih 200 godina, lipicaner Maestozo Trumpeta koji nosi titulu apsolutnog šampiona sedam godina unazad, a u vlasništvu je organizatora Fijakerijade u Surduku, konjičkog kluba „Conversano“. Njegova vrednost se smatra neprocenljivom.

U okviru programa prikazan je i “Srećko“ najmanji konj na svetu koji je u vlasništvu konjičkog kluba „ Mirela“ iz Belegiša.

Promo

Pobednici u kategoriji dvopreg su lipicaneri Živančević Nikole iz konjičkog kluba „Dobanovački sersan „ iz Dobanovaca.

Prvo mesto u kategoriji četvoropreg osvojili su lipicaneri Borisa Mijalkovskog iz ergele „Veličković“ sa Jabuke, a u petoropregu najbolji su bili konji Miloša Plavšića iz konjičkog kluba „Dobanovački sersan „ iz Dobanovaca.

U revijalnom delu na 25. jubilarnoj fijakerijadi u Surduku pobedili su konji Miće Vlajića iz konjičkog kluba „Pančevo „ iz Pančeva.