ISTRAŽIVANJE POKAZALO: Evo zašto se ljudi u srećnim vezama GOJE

Venčani muškarci i žene češće su buckastiji nego oni koji nisu u braku, bar tako tvrde naučnici.

Ljubav
Pixabay.com

Istraživanje sprovedeno na Univerzitetu Sentral Kvinslend pokazalo je da srećni parovi nabace pokoji kilogram tokom prve godine braka ili zajedničkog života.

Srećni parovi hrane se zdravije, ali debljaju se više nego oni u nesrećnijim vezama. Pokazali su to rezultati istraživanja koje smo sproveli i time još jednom dokazali zaključke iz prethodnih sa sličnim saznanjima – pojasnila je vođa istraživanja koje je obuhvatilo više od 15.000 odraslih osoba Stefani Šop.

Učesnici istraživanja odgovarali su na pitanja o svojim vezama i brakovima, kao i o prehrambenim navikama i svojoj telesnoj grami i kilaži. Srećni parovi ređe su pušači, manje jedu brzu i nezdravu hranu i ređe ispijaju alkoholna pića u odnosu na osobe koje nisu u vezi.

U čemu je tajna debljanja srećnih parova?

– Čini se kako nije stvar u izboru namirnica nego u količini. Naime, srećniji parovi jedu veće porcije hrane, dok osobe koje žive same jedu manje. Parovi su opušteniji i manje brinu o tome hoće li se ugojiti jer “ne moraju da paze na svoju liniju” kako bi privukli nekog. To su već učinili. Ipak, stručnjaci preporučuju kako bi parovi trebalo da nađu i neku zajedničku fizičku aktivnost kako bi lakše trošili kalorije i, zbog zdravlja, ipak očuvali kilažu primerenu njihovoj građi tela – prenosi Večernji list.loading...