Italijanske pileće pljeskavice RECEPT

Za ukusan i lagan subotnji ručak, naša topla preporuka jeste ovaj recept

Vreme pripreme: 15 min.

Od početka do kraja: 25 min.

6 porcija

Sastojci:

Za pljeskavice

·         450g piletine ili ćuretine

·         250g cerealija izmrvljenih

·         50ml sosa od senfa (vinaigrette sosa)

·         75g seckanog crnog luka

·         2g (1/2 kašičice) suvih listova bosiljka

·         2g (1/2 kašičice) soli

·         1 čen belog luka, sitno seckanog

Peciva i dodaci:

·         Bezglutenski hleb ili hambi pecivo

·         Majonez, zelena salata i kriške paradajza, po želji

Priprema:

Ugrejati roštilj na ugalj ili gas. U velikoj činiji zamesiti sastojke za pljeskavice. Oblikujte smesu u 6 pljeskavica, svaku debljine oko 1 cm.

Stavite pljeskavice na roštilj ugrejan od srednje do visoke temperature. Pecite 10 do 12 minuta, okrećući pljeskavice. Skinite sa roštilja kad termometar dostigne 75°C. Poslužite sa hlebom, majonezom, paradajzom i zelenom salatom.
 

Priprema na štednjaku: u tiganju prečnika 26 cm zagrejte 1 kašičicu ulja i pecite pljeskavice na ulju po 5 do 6 minuta sa svake strane ili dok meso ne dobije rumenu boju.