Za ukusan i lagan subotnji ručak, naša topla preporuka jeste ovaj recept
Vreme pripreme: 15 min.
Od početka do kraja: 25 min.
6 porcija
Sastojci:
Za pljeskavice
· 450g piletine ili ćuretine
· 250g cerealija izmrvljenih
· 50ml sosa od senfa (vinaigrette sosa)
· 75g seckanog crnog luka
· 2g (1/2 kašičice) suvih listova bosiljka
· 2g (1/2 kašičice) soli
· 1 čen belog luka, sitno seckanog
Peciva i dodaci:
· Bezglutenski hleb ili hambi pecivo
· Majonez, zelena salata i kriške paradajza, po želji
Priprema:
Ugrejati roštilj na ugalj ili gas. U velikoj činiji zamesiti sastojke za pljeskavice. Oblikujte smesu u 6 pljeskavica, svaku debljine oko 1 cm.
Stavite pljeskavice na roštilj ugrejan od srednje do visoke temperature. Pecite 10 do 12 minuta, okrećući pljeskavice. Skinite sa roštilja kad termometar dostigne 75°C. Poslužite sa hlebom, majonezom, paradajzom i zelenom salatom.
Priprema na štednjaku: u tiganju prečnika 26 cm zagrejte 1 kašičicu ulja i pecite pljeskavice na ulju po 5 do 6 minuta sa svake strane ili dok meso ne dobije rumenu boju.