ITALIJANSKI PREDSTAVNIK TESTIRAN NA DROGU: Oglasili se čelnici Evrovizije i otkrili ISTINU

Izdato zvanično saopštenje.

screenshot/twitter.com/Roger

Na 65. Evroviziji održanoj u Roterdamu pobedu je odnela Italija, koju je predstavljala grupa “Maneskin” o čijem pevaču Damijanu Davidu trenutno bruje svi svetski mediji zbog šokantnog snimka iz programa uživo.

Naime, kamera je tokom prenosa finala zabeležila trenutak kada frontmen saginje glavu ka stolu i navodno šmrče kokain. Delegacija Italije se odmah oglasila ovim povodom, a organizatori Eurosonga u zvaničnom saopštenju naveli da su pevač i ostatak benda čak tražili da im se obezbedi testiranje na narkotike kako bi dokazali da nisu ništa konzumirali, a sada su konačno stigli i rezutati!

Čelnici Evrovizije objavili su na svom Tviter nalogu zvanično saopštenje i rezultate testa na narkotike kom je dobrovoljno podvrgnut pevač iz pobedničkog sastava.

Saopštenje prenosimo u celosti:

– Posle optužbi o korišćenju droge u Zelenoj sobi tokom takmičenja Evrovizije u subotu, Evropska radiodifuzna unija sprovela je na zahtev italijanske delegacije detaljnu istragu činjenica, uključujući i pregled svih dostupnih snimaka.

Pevač grupe Maneskin takođe je sproveo test na drogu ranije danas i rezultat je bio negativan i u to se uverilo nadležno telo.

Alarmirale su nas netačne spekulacije koje su dovele do lažnih vesti koje su bacile senku na ambijent i ishod našeg događaja i nepravedno su se odrazile i na bend.

Želimo da čestitamo Maneskinu još jednom na velikom uspehu. Radujemo se saradnji sa našim italijanskim članom, televizijom RAI, na proizvodnji spektakularne evrovizijske večeri u Italiji sledeće godine – piše u izjavi.

Podsetite se snimka koji je uzburkao svet:

Nakon brojnih skandaloznih tvrdnji se oglasio i sam frontmen benda Demijano David koji je istakao da “jeste glup, ali ne toliko da šmrče uživo u programu i to na Evroviziji”.

– Nikada u životu nisam konzumirao kokain i sigurno neću početi tokom živog prenosa pred celom Evropom – rekao je on.