IZ RIJALITIJA U POLITIKU: Zmaj od Šipova osnovao stranku, kreće kampanju i borbu za MESTO POSLANIKA

Zmaj od Šipova
Printscreen/Youtube

Ilija Grahovac, daleko poznatiji kao Zmaj od Šipova, oslobođen je optužnice za trgovinu oružjem pred Osnovnim sudom u Mrkonjić gradu.

 

Sud je odbacio sve optužnice protiv Zmaja i on je sada slobodan čovek.

Grahovac je sada sasvim slobodan čovek i od danas je počeo zvanično da se bavi politikom kao lider osnovane stranke Pokret prevarenih, koja će da deluje u oba BiH entiteta, gde je najmanje tri miliona prevarenih ljudi od onih kroz deviznu štednju, do obećanja za naknadu za ratovanje i prevara na izborima – rekao je Ilijin advokat Dušan Tomić.

Grahovcu su stavljali na teret i posedovanje prangije sa kojom je njegov pradeda Pantelija dočekivao u Mrkonjiću kralja Petra, a Ilija predsednika Milorada Dodika. Ne znam kome je trebalo ova, rekao bih, rijaliti optužnica od koje nije ostalo ništa. Lično ću da podržim Ilijin politički rad i delovanje. On dosta priča, a spadam u retke ljude koje hoće i da posluša – dodao je Tomić.

Inače, Ilija Grahovac uskoro kreće u aktivnu kampanju i kandidovaće se za poslanika u Narodnoj skupštini kao predsednik stranke “Partija prevarenih”.

U kampanji će savetovati ljude da se vrata iz grada u selo, posvete farmama i radu na njivi, a obećava da će u politici predstavljati obespravljene.

Skraćenica njegove stranke je PP, a Zmaj je pojasnio kako ona ima više značenja, pa između ostalog može da se tumači i kao “Partija povratka prirodi”, s obzirom na to da je poznat kao kralj stočara, kako se i predstavljao u rijalitijima. Upravo iz tog razloga, na grbu stranke imaće – tele.

Jedan od prvih članova partije je Zmajev advokat i prijatelj Duško Tomić, koji je ubeđen da će Zmaj uzdrmati političku scenu.