IZA KULISA “PESME ZA EVROVIZIJU 22”: Ko kome duguje poklon, a ko je nenadano postao ZVEZDA VEČERI?

Šta se sve događalo iza kulisa ovogodišnjeg nacionalnog izbora za Pesmu Evrovizije danas su u emisiji „Kec na jedanaest“ na televiziji K1 otkrili voditelj Stefan Popović, dirigent Filip Bulatović i članica žirija Tijana Bogićević.

Printscreen/Kolaž

Bilo je, kako kažu, jednako uzbudljivo i ispred malih ekrana kao i iza scene.

– Bili smo kao tajni agenti RTS-a, ostale članove žirija videla sam tek u liftu, kada smo stigli na televiziju. Samo sam mami rekla da sam u žiriju pa sam se i tu ujela za jezik i uhvatilo me razmišljanje kome bi ona to mogla da kaže. Sve je bilo vrlo striktno i tajnovito – kazala je danas Tijana Bogićević na televiziji K1.

Priznala je da je mnogo lakši posao imao žiri u polufinalnim večerima.

– Mi smo birali devet numera koje prolaze, a žiri u finalu samo jednog, pobednika. Tako da smo mi imali mnogo lakši posao. Bilo je sjajnih pesama. Moj favorit jeste bila Konstrakta koju inače pratim i slušam već dugo, kao i „Zemlju gruva“ i Zoe Kida, i baš mi je drago što su se obe ove godine pojavile na takmičenju. Dopala mi se naravno i pesma Sare Jo. Ona je postavila visoke standarde ispod kojih nikada ne ide, a svidela mi se jako i pesma Tijane Dapčević.

Tijana je otkrila da uskoro izlazi njen novi album te da će još neko vreme biti u našoj zemlji.

Jedan od voditelja koji se javljao iz green room-a, Stefan Popović, istakao je da je misao voditelja svih njegovih kolega s kojima je vodio takmičenje bila da se gledaoci dobro zabave.

– Želeli smo da ove godine nacionalni izbor bude još bolji, da podignemo lestvicu više nego pre dve godine. Uživali smo, sve pesme smo pevali uglas sa izvođačima. Drago nam je da smo bili mali deo jedne tako velike emisije – kazao je Stefan i rekao da je zaposlen na nacionalnom servisu u zabavnom programu te da se skoro ne vraća u Australiju.

– To mami i tetkama neće lako pasti, ali šta da im radim – našalio se voditelj i glumac.

Otkrio je i da je sinu Ane Stanić dužan poklon.

– Kada program ide uživo onda se dešavaju i razne anegdote. Ana Stanić je jedna divna žena i znamo se dobro još iz emisije „Luda noć“. U razgovoru je htela da mi kaže da zamenim pantalone, pa je ispalo da skinem pantalone i eto… Bilo je duhovito i slatko, ali njenom sinu sam obećao poklon jer se žalio da ga je mama izblamirala – otkrio je Stefan u emisiji „Kec na jedanaest“ Bošku i Aleksandri i izazvao salvu smeha u studiju.

Osim takmičara šou je ukrao i Filip Bulatović, dirigent Velikog revijskog orkestra RTS-a. On je uživao i đuskao na sceni pa je postao zvezda finalne večeri.

– Ja se poistovećujem samo sa onim što je iz duše, onim što je ljubav, i time se vodim i u životu, i dok dirigujem, komponujem, plešem… Naravno, ja ne đuskam tako na našim koncertima jer sam fokusiran na dirigovanje i na orkestar, ali nastup na finalnoj večeri smo toliko dobro navežbali da nije bilo prostora ni za najmanju grešku. Nisam morao mnogo da dirigujem, u pitanju je bila pop muzika, uživao sam i đuskao, bio sam opušten – kazao je dirigent na K1 televiziji.

Inače, Stefan i Filip damama su danas dali i veoma važnu informaciju: obojica su slobodni, tako da drage dame – u napad!